Paramedische Dienst: Fysiotherapie

Bereikbaarheid en aangepaste werkwijze.

 
In verband met het coronavirus en het daarbij behorende besmettingsgevaar, is ook de dienstverlening van de Paramedische Dienst aangepast. Onze klanten zijn veelal mensen met een onderliggend ziektebeeld waardoor zij tot de risicogroepen behoren en veiligheid staat uiteraard boven alles.

 

Wat houdt dit voor u in?

Voor fysiotherapie geldt dat op de grotere locaties (Expertisecentrum Lückerheide, Zorg- en revalidatiecentrum Hambos en Verpleeghuis De Dormig) een minimaal aantal therapeut(en) aanwezig is. Waar mogelijk en in goed overleg met de artsen gaat de frequentie van therapie omlaag om de kans op besmetting zoveel mogelijk te beperken.

Op de overige locaties zijn de therapeuten niet standaard aanwezig, maar telefonisch of per mail bereikbaar. In geval van nood komen zij dan naar de locatie.

Woont u thuis, dan kunt u niet in onze zorginstellingen worden behandeld. Hetzelfde geldt voor de poli-GRZ (Geriatrische Revalidatiezorg).  We komen alleen nog bij u thuis als dat echt noodzakelijk. 

De overige therapeuten werken vanuit thuis. Zij zijn bereikbaar en oproepbaar. Op deze manier hoopt de Paramedische Dienst de therapeuten zolang mogelijk gezond te houden en de kans op verspreiding van het virus te minimaliseren.


Aanpassing 26 maart: De fysiotherapie praktijk (Anselderlaan en Paramedisch centrum der Pool) zullen beperkt geopend zijn.

De nieuwe richtlijnen maken het dat alleen nog behandeld mag worden indien noodzakelijk  -  geen massage (hands on). In ieder geval tot 6 april as.
De fysiotherapeut kan (eventueel) middels beeldbellen, advies geven

Een vriendelijk maar dringend verzoek kom niet naar de praktijk te komen zonder afspraak. Er kan telefonisch of per mail contact met ons worden opgenomen.

Dit zijn momenteel de therapeuten die werkzaam zijn in beide praktijken:

Ron Lauterfeld
T: 06 380 734 43
Erwin Biermann
T: 06 510 486 00
Ruben Schmitz
T: 06 401 135 56
Thijs Römgens
T: 06 438 366 75

Bereikbaar op werkdagen tussen 9:00 en 17:00 uur.

Het secretariaat is bereikbaar op nummer:  T: 06 413 823 77  | 045 546 74 80 of via E: secretariaatparamedischedienst@mgzl.nl.
Telefoonnummer praktijk Anselderlaan : 045 535 18 32

Einde bericht dd 26 maart 2020

------------------------------------------------------------------------------------------

Fysiotherapie

Zoekt u fysiotherapie in Kerkrade of Eygelshoven, dan bent u bij ons aan het goede adres. De fysiotherapeuten in onze paramedische centra begeleiden u zodat uw klachten afnemen of voorkomen kunnen worden. Hierdoor kunt u beter uw dagelijkse activiteiten voortzetten of  hervatten. We doen dit door u te informeren en te behandelen, indien nodig samen met andere collega’s zoals ergotherapeuten, een multidisciplinaire aanpak dus. 

Zo beoordelen onze klanten ons. 

Wij werken samen met Qualiview om te weten hoe de klanten onze behandelingen ervaren. Bent u klant bij ons, dan heeft u wellicht een vragenlijst hiervoor ontvangen. Dankzij deze meningen kunnen wij ons steeds verder verbeteren. Hiernaast krijgt u inzicht in de resultaten.


Vergoedingen

Behandelingen fysiotherapie zijn opgenomen in de aanvullende verzekering. De hoogte van de vergoeding van de behandeling is afhankelijk van uw zorgverzekeraar en uw zorgpolis. Vraag bij uw zorgverzekeraar na of kijk in uw zorgpolis welke vergoedingen voor u gelden. Met de meeste zorgverzekeraars in deze regio hebben we een contract. Het voordeel hiervan is dat we de rekening rechtstreeks bij de zorgverzekeraar kunnen indienen, zodat u hier geen omkijken naar heeft. Meer informatie vindt u ook op bijvoorbeeld Zorgwijzer.nl

Geen verwijzing nodig

De fysiotherapeut is al geruime tijd direct toegankelijk. Dit houdt in dat u zonder verwijzing door huisarts of specialist bij de fysiotherapeut naar uw keuze terecht kunt voor een afspraak. In bepaalde gevallen is alsnog een verwijzing noodzakelijk. De fysiotherapeut kan u vertellen wanneer dat het geval is.

Locaties

MeanderGroep heeft in Kerkrade en Eygelshoven drie locaties waar u behandeld kunt worden door een fysiotherapeut

  • Meander Paramedisch Centrum D'r Pool, Putgang 6, 6461 EK Kerkrade tel 045 546 74 80
  • Meander Paramedisch Centrum, Anselderlaan 31, 6471 GJ Kerkrade (Eygelshoven) tel. 045 535 18 32
  • Gezondheidscentrum Eygelshoven, Laurastraat 2, 6471 JL Kerkrade (Eygelshoven)  tel:  045 545 62 93

Relaxatie, ontspanningsbehandeling en ademtherapie

Beter kunnen omgaan met stress. Ontdekken hoe ademhaling je kan helpen in stressvolle situaties. Hulp bij spanningsgerelateerde of psychische problemen. Binnen de Paramedische Dienst van MeanderGroep werken twee relaxatietherapeuten. Volgens de adem- en ontspanningstherapiemethode van Dixhoorn (AOT) leren ze u in een beperkt aantal sessies hoe u onnodige spanning kunt loslaten. Omdat u uniek bent, gaan ze daarbij uit van uw persoonlijkheid:  samen met u kijken ze wat voor u de meest gemakkelijke manier is om weer opnieuw te leren ontspannen.

Locatie

  • Meander Paramedisch Centrum D'r Pool, Putgang 6, 6461 EK Kerkrade tel 045 546 74 80

Contact

Voor een eerste afspraak of aanvullende informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat van de
Paramedische Dienst via 045 - 546 74 80

Folders

Fysiotherapie bij problemen aan houdingsapparaat

Hydrotherapie

Zo werken onze fysiotherapeuten

Paramedisch centrum dr Pool

Folder Relaxatie, ontspanningsbehandeling en AOT

Bekijk hier het algemene filmpje van de paramedische dienst:Heeft de informatie op deze pagina u geholpen?

Helpt u ons? Met uw reactie gaan we graag aan de slag. Zo verbeteren we onze website en helpen we u online nog beter. Uw reactie is anoniem. Heeft u een vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice: 0900 - 699 0 699