Paramedische Dienst: Fysiotherapie

Fysiotherapie

Een fysiotherapeut kan u begeleiden zodat uw klachten afnemen of voorkomen kunnen worden. Hierdoor kunt u beter uw dagelijkse activiteiten voortzetten of hervatten. De fysiotherapeut doet dit door u te informeren en te behandelen, indien nodig samen met andere collega's zoals ergotherapeuten, voor een multidisciplinaire aanpak.

Zoekt u fysiotherapie, dan bent u bij ons aan het goede adres.

Zo beoordelen onze klanten ons. 

Wij werken samen met Qualiview om te weten hoe de klanten onze behandelingen ervaren. Bent u klant bij ons, dan heeft u wellicht een vragenlijst hiervoor ontvangen. Dankzij deze meningen kunnen wij ons steeds verder verbeteren. Hiernaast krijgt u inzicht in de resultaten.


Vergoedingen

Behandelingen fysiotherapie zijn opgenomen in de aanvullende verzekering. De hoogte van de vergoeding van de behandeling is afhankelijk van uw zorgverzekeraar en uw zorgpolis. Vraag bij uw zorgverzekeraar na of kijk in uw zorgpolis welke vergoedingen voor u gelden. Met de meeste zorgverzekeraars in deze regio hebben we een contract. Het voordeel hiervan is dat we de rekening rechtstreeks bij de zorgverzekeraar kunnen indienen, zodat u hier geen omkijken naar heeft. Meer informatie vindt u ook op bijvoorbeeld Zorgwijzer.nl

Geen verwijzing nodig

De fysiotherapeut is al geruime tijd direct toegankelijk. Dit houdt in dat u zonder verwijzing door huisarts of specialist bij de fysiotherapeut naar uw keuze terecht kunt voor een afspraak. In bepaalde gevallen is alsnog een verwijzing noodzakelijk. De fysiotherapeut kan u vertellen wanneer dat het geval is.

Locaties

MeanderGroep heeft in Kerkrade en Eygelshoven drie locaties waar u behandeld kunt worden door een fysiotherapeut

  • Meander Paramedisch Centrum D'r Pool, Putgang 6, 6461 EK Kerkrade tel 045 546 74 80
  • Meander Paramedisch Centrum, Anselderlaan 31, 6471 GJ Kerkrade (Eygelshoven) tel. 045 535 18 32
  • Gezondheidscentrum Eygelshoven, Laurastraat 2, 6471 JL Kerkrade (Eygelshoven)  tel:  045 545 62 93

Fysiotherapeuten Meander bieden professionele nabehandeling voor ex-coronapatiënten.

Voor meer informatie hierover lees hier het nieuwsbericht.

Relaxatie, ontspanningsbehandeling en ademtherapie

Beter kunnen omgaan met stress. Ontdekken hoe ademhaling je kan helpen in stressvolle situaties. Hulp bij spanningsgerelateerde of psychische problemen. Binnen de Paramedische Dienst van MeanderGroep werken twee relaxatietherapeuten. Volgens de adem- en ontspanningstherapiemethode van Dixhoorn (AOT) leren ze u in een beperkt aantal sessies hoe u onnodige spanning kunt loslaten. Omdat u uniek bent, gaan ze daarbij uit van uw persoonlijkheid:  samen met u kijken ze wat voor u de meest gemakkelijke manier is om weer opnieuw te leren ontspannen.

Locatie

  • Meander Paramedisch Centrum D'r Pool, Putgang 6, 6461 EK Kerkrade T: 045 546 74 80

Contact

Voor een eerste afspraak of aanvullende informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat van de
Paramedische Dienst via 045 - 546 74 80

Folders

Fysiotherapie bij problemen aan houdingsapparaat

Hydrotherapie

Zo werken onze fysiotherapeuten

Paramedisch centrum dr Pool

Folder Relaxatie, ontspanningsbehandeling en AOT

Film

Bekijk hier het algemene filmpje van de paramedische dienst:Heeft de informatie op deze pagina u geholpen?

Helpt u ons? Met uw reactie gaan we graag aan de slag. Zo verbeteren we onze website en helpen we u online nog beter. Uw reactie is anoniem. Heeft u een vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice: 0900 - 699 0 699


Ook interessant voor u