Welkom op de pagina van de afdeling Geestelijke verzorging van MeanderGroep Zuid-Limburg. De Dienst Geestelijke Verzorging is een zelfstandige dienst van Meander, maar werkt nauw samen met alle disciplines binnen Meander.

Waar kan een geestelijk verzorger bij helpen?

Wanneer u, uw partner of familielid te maken krijgt met ziekte en toenemende afhankelijkheid, is dat ingrijpend. Het roept vragen op als ‘waarom moet ons dit overkomen’, ‘wat heeft het leven nog te betekenen’, ‘hoe nu verder’ en ‘waar kan ik mij nog goed bij voelen’. Het zijn vragen die met de zin en de kwaliteit van het leven te maken hebben. De geestelijk verzorgers van MeanderGroep kunnen u hierbij begeleiden.

Het zijn vragen die met de zin en kwaliteit van het leven te maken hebben. De geestelijk verzorgers bieden een luisterend oor voor deze gedachten, vragen en gevoelens. Geestelijke verzorging biedt ruimte voor ontmoeting waarin hart en ziel worden geraakt. In deze ontmoeting gaat het er om dat een mens zichzelf mag zijn en verbondenheid ervaart. Ontdekt en beleefd mag worden, wat voor een mens bemoedigend, heilzaam, troostend en waardevol is.

Op welke manieren ondersteunt geestelijke verzorging?

Geestelijke verzorging biedt ook persoonlijke begeleiding bij het omgaan met ziekte en lijden, wanneer het leven als broos en kwetsbaar wordt ervaren, in het licht van ieders eigen unieke levensverhaal. Dat kan door een gesprek, door het samen bidden, het lezen van een verhaal of gedicht. Ook biedt geestelijke verzorging ondersteuning wanneer er een moeilijke beslissing genomen moet worden en bij het naderende einde van het leven. Als u begeleiding krijgt van een geestelijk verzorger, mag u erop vertrouwen dat u steun ontvangt op basis van wat voor ú belangrijk is in het leven, bijvoorbeeld uw geloof of levensbeschouwing.

Uiteraard zijn wij ook beschikbaar om een priester te benaderen voor de ziekenzalving en de eucharistieviering. Wij zijn beschikbaar voor iedereen ongeacht geloofs- of levensovertuiging.

Contact opnemen

Voor een eerste afspraak of aanvullende informatie kunt u contact opnemen met een van onze drie geestelijke verzorgers. Zij zijn bereikbaar via de klantenservice T 0900 - 699 0 699 of rechtstreeks via de volgende nummers:

Heeft de informatie op deze pagina u geholpen?

Helpt u ons? Met uw reactie gaan we graag aan de slag. Zo verbeteren we onze website en helpen we u online nog beter. Uw reactie is anoniem. Heeft u een vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice: 0900 - 699 0 699


Ook interessant voor u

Waardeert u ons?

Zorgkaart Nederland Horeca Service Meandergroep