Maatschappelijke Dienstverlening

Bereikbaarheid en aangepaste werkwijze.

In verband met het coronavirus en het daarbij behorende besmettingsgevaar, is ook de dienstverlening van de Maatschappelijke Dienstverlening aangepast.

Wat houdt dit voor u in?

Gesprekken en behandelingen worden beperkt tot hetgeen echt noodzakelijk is. Per mail en telefonisch zijn de maatschappelijk werkers echter gewoon bereikbaar.

De maatschappelijk werkers blijven de hulpverlening die is ingezet vanuit thuis uitwerken/oppakken, alleen kan er dus geen fysiek klantcontact plaatsvinden. Bij vragen belt u ons gerust. Is een situatie zodanig urgent dat er aanwezigheid van een maatschappelijk werker nodig is, dan wordt dit uiteraard geregeld.


T. 045 565 75 85 (bereikbaar op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur)
Einde bericht 18 maart 2020.

Opvoeden tijdens de coronacrisis?

De coronacrisis is een uitdaging waarmee gezinnen in de hele wereld worden geconfronteerd en die anders is dan alles wat we ooit hebben meegemaakt. In een stressvolle situatie maken de meeste ouders zich zorgen om de veiligheid en het welzijn van hum kinderen. Om goed voor kinderen te kunnen zorgen, moeten ouders ook goed voor zichzelf zorgen.
Bekijk hier de covid guide triple folder.

___________________________________________________

Algemeen Maatschappelijk Werk

Iedereen krijgt wel eens met problemen te maken. Of vragen waarop niet direct een antwoord voorhanden is. Tevens kunnen ingrijpende gebeurtenissen, zoals het overlijden van een dierbare, een echtscheiding of het verlies van uw baan ervoor zorgen dat u het gevoel heeft grip op het leven kwijt te zijn en vast te lopen. Vaak helpt het als u erover praat met familie, buren of vrienden. Maar soms komt u er op die manier niet uit. In zo’n geval kunt u gebruik maken van de deskundige hulp van de Maatschappelijke Dienstverlening Nuth-Voerendaal.

Een gesprek met het Maatschappelijk Werk is vertrouwelijk. Er zijn geen kosten aan verbonden. Maatschappelijke Dienstverlening Nuth-Voerendaal bestaat uit Algemeen Maatschappelijk Werk, Ouderenwerk en Jeugd- en Jongerenwerk. Een afspraak kunt u telefonisch maken via  045 565 75 85. Ook kunt u naar ons kantoor komen om een afspraak te maken; dit geldt alleen voor ons kantoor in Nuth. Lees meer over ons team..


Contact en locaties

Pastorijstraat 31, 6361 AG Nuth
Geopend op werkdagen van 08.30 - 17.00 uur (voor het maken van afspraken)
Dagelijks open spreekuur van 08.30 - 10.00 uur

Cortemich 1, 6367 CG Voerendaal (Brede School)

T. (voor beide kantoren): 045 565 75 85 (bereikbaar op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur)
E. BureaudienstNuth@mgzl.nl

U kunt ook contact opnemen via ons contactformulier.

Heeft u al een maatschappelijk werker? Neem dan rechtstreeks contact op . 

Folder

Algemeen Maatschappelijk Werk.pdf

Thema's

In de Maatschappelijke Dienstverlening zijn thema’s die vaak aan de orde komen, zoals:

Financiële Ondersteuning
Relaties en sociaal netwerk 
Senioren en junioren 
Opvoeding en gezin 
Lijf en gevoel 
Ruzie en geweld 
Samen meedoen 
Werk en uitkering

Houd jij aan het einde van je salaris ook een stuk maand over? Maak dan vrijblijvend gebruik van ons aanbod. 
Informatie lege beurs.pdf  17 maart 2020: LET OP: In verband met het coronavirus zullen er tot nader bericht geen spreekuren gehouden worden.

Begeleiding statushouders

Bekijk hier het verhaal:  "Een kijkje in onze keuken"

Meer over Maatschappelijke Dienstverlening

Lees meer over Maatschappelijke Dienstverlening.
Houd ook onze Facebook pagina in de gaten voor ons actuele aanbod en nieuwe data!  Heeft de informatie op deze pagina u geholpen?

Helpt u ons? Met uw reactie gaan we graag aan de slag. Zo verbeteren we onze website en helpen we u online nog beter. Uw reactie is anoniem. Heeft u een vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice: 0900 - 699 0 699