MVO | Social Return

MVO | Social Return

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO), gericht op de “P” van People en Social Return is steeds belangrijker binnen MeanderGroep.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO), gericht op de “P” van People en Social Return is steeds belangrijker binnen MeanderGroep. Wij zijn betrokken en maken onderdeel uit van de regio/wijken, we staan midden in de maatschappij, we leveren een positieve bijdrage en zijn er voor iedereen. Inclusiviteit is het opnemen en omarmen van mensen die verschillen van elkaar. Voor Meander houdt dit in dat we kansen creëren om deel uit te maken van het arbeidsproces voor mensen met een beperking of een afstand tot de arbeidsmarkt. Werk is belangrijk voor ieder mens, voor zijn/haar eigenwaarde, voor een zinvol bestaan, voor vertrouwen; het brengt mensen in contact. Wij kijken naar ieders motivatie en talent om te ontwikkelen naar een passende functie en/of bijdrage aan de zorg.

Als inclusieve werkgever dragen wij bij aan maatschappelijke waarde en zijn wij een afspiegeling van de samenleving. We bieden werkgelegenheid in de regio, waardoor onze samenwerking met gemeenten wordt versterkt. We maken gebruik van het potentieel van de hele arbeidsmarkt, door werving van alle doelgroepen. Dat we daarmee ook invulling geven aan de landelijke Banenafspraak en Social Return On Investment is mooi meegenomen. 

Centraal schakelpunt MeanderGroep | Contact | Informatie

Centraal schakelpunt voor MVO/Social Return is: Brechje Buytels
E: brechjebuytels@mgzl.nl of T: 06 413 816 78.


Werk-Leerlijn van Meander

WSP Parkstad heeft samen met Meander, naast twee eerdere werk-leerlijnen binnen de muren van Meander, nu ook een werk-leerlijn Hulp bij Huishouden opgestart die alleen gericht is op werk in de thuiszorg.

Lees hieronder de succesverhalen:

Succes voor Edmée

Edmée wilde altijd al de zorg in, maar als moeder van vier kinderen is dit er eerder niet van gekomen. Chantal droomde van een baan bij de kinderopvang, maar zonder diploma kon ze hier helaas niet starten. Gelukkig konden beide dames deelnemen aan de derde werk-leerlijn bij Meander. De mooiste kant aan het werken als hulp bij huishouden is volgens Edmée de dankbaarheid: “De cliënten kijken uit naar je komst, staan vaak al op het balkon naar je te zwaaien en laten merken dat ze het fijn vinden dat je er bent. Je bouwt echt een band op met je cliënten”. De doelgroep bevalt Edmée enorm: “Je kunt echt iets betekenen voor deze mensen. Je krijgt er heel veel waardering voor terug”.

Lees hier het hele verhaal van Edmée.

Succes voor Shirley

Shirley kon na het volgen van de Werk-Leerlijn in 2019 direct betaald aan de slag als facilitair zorgondersteuner: “Ik werk nu op een afdeling in het wijkzorgcentrum met mensen met een lichamelijke beperking. Dit houdt in: bedden opmaken, kamers schoonmaken, eten uitdelen en uiteraard een praatje maken met de bewoner. Ik werk nu 20 uur per week, vijf uur per dag en iedere dag is anders. Dat maakt het werk zo leuk”.“Ik vind het fijn om meer aandacht aan de bewoners te besteden, zeker als ik weet dat ze het kunnen gebruiken.”

Lees hier het hele verhaal van Shirley. 

Film

Onderstaand een filmpje van zorgassistent Nick, waar hij aan het werk is in Wijzorgcentrum Dokter Calshof.

Heeft de informatie op deze pagina u geholpen?

Helpt u ons? Met uw reactie gaan we graag aan de slag. Zo verbeteren we onze website en helpen we u online nog beter. Uw reactie is anoniem. Heeft u een vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice: 0900 - 699 0 699


Waardeert u ons?

Zorgkaart Nederland Horeca Service Meandergroep