Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO), gericht op de “P” van People en Social Return is steeds belangrijker binnen MeanderGroep. Wij zijn betrokken en maken onderdeel uit van de regio/wijken, we staan midden in de maatschappij, we leveren een positieve bijdrage en zijn er voor iedereen. Inclusiviteit is het opnemen en omarmen van mensen die verschillen van elkaar. Voor Meander houdt dit in dat we kansen creëren om deel uit te maken van het arbeidsproces voor mensen met een beperking of een afstand tot de arbeidsmarkt. Werk is belangrijk voor ieder mens, voor zijn/haar eigenwaarde, voor een zinvol bestaan, voor vertrouwen; het brengt mensen in contact. Wij kijken naar ieders motivatie en talent om te ontwikkelen naar een passende functie en/of bijdrage aan de zorg.
Als inclusieve werkgever dragen wij bij aan maatschappelijke waarde en zijn wij een afspiegeling van de samenleving. We bieden werkgelegenheid in de regio, waardoor onze samenwerking met gemeenten wordt versterkt. We maken gebruik van het potentieel van de hele arbeidsmarkt, door werving van alle doelgroepen. Dat we daarmee ook invulling geven aan de landelijke Banenafspraak en Social Return On Investment is mooi meegenomen.
Centraal schakelpunt MeanderGroep | Contact | Informatie
Centraal schakelpunt voor MVO/Social Return is: Beau Mertens
E: beaumertens@mgzl.nl of T: 06 278 617 81.
Lees hieronder de succesverhalen:
Horeca Service opent eerste Werkleerlijn in wijkzorgcentrum Firenschat
Om succesmomenten te creëren, moet je mensen kansen geven” Niet in hokjes denken, maar in kansen. Dat is de gedachte achter de Werkleerlijn van Horeca Service in wijkzorgcentrum Firenschat waarin mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kansen krijgen zich te ontwikkelen en te kijken waar hun kracht ligt. In de zorg is het principe ‘werkleerlijn’ al langer bekend, maar voor de horeca is dit nieuw. Leon Habets uit Landgraaf zat mede door corona de afgelopen drie jaar zonder werk. Dankzij de werkleerlijn kan hij nu weer aan de slag.
Lees hier het hele verhaal.
Kerkraadse Dominique Höfelmann (29) komt op voor eigen baan
Voor niet iedereen is een betaalde baan vanzelfsprekend. Er kunnen situaties zijn die zorgen dat je buiten het arbeidsproces dreigt te vallen. De 29-jarige Dominique Höfelmann uit Kerkrade nam het heft in eigen handen. Na acht jaar als vrijwilliger te hebben gewerkt bij Meander, vond ze het tijd worden voor een betaalde baan. Inmiddels werkt ze al een jaar als facilitair medewerker binnen wijkzorgcentrum Laethof in Kerkrade en daar is ze, met recht, trots op.
Lees hier het hele verhaal van Dominique.
Nederlandse les voor Tarek dankzij donatie Zorgapotheek
MeanderGroep werkt samen met de Zorgapotheek. Jaarlijks wordt een percentage van de totale omzet van de Zorgapotheek gedoneerd aan Meander voor de ontwikkeling van medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zo is dit jaar het bedrag onder andere ingezet voor individuele Nederlandse les voor een Syrische collega.
Toen Tarek Shereke in 2020 zijn inburgeringsdiploma had gehaald, begon de coronacrisis en ging alles dicht. Hij wilde niet wachten met werken en gaf aan interesse te hebben in de zorg, die op dat moment wel extra handen kon gebruiken. En zo kwam hij binnen Meander terecht, in Heereveld en uiteindelijk als zorgassistent in de Hambos, op de revalidatieafdeling. Dankzij de donatie van de Zorgapotheek volg hij nu individuele Nederlandse les om zijn werk nog beter te kunnen doen. In de toekomst hoopt Tarek een zorgopleiding te kunnen volgen.
De Zorgapotheek is een gespecialiseerde apotheek die zorginstellingen bijstaat in het realiseren van een optimale situatie rondom medicatie en medicatieveiligheid. Wij willen hen hartelijk danken voor deze mooie donatie.
Succes voor Edmée
Edmée wilde altijd al de zorg in, maar als moeder van vier kinderen is dit er eerder niet van gekomen. Chantal droomde van een baan bij de kinderopvang, maar zonder diploma kon ze hier helaas niet starten. Gelukkig konden beide dames deelnemen aan de derde werk-leerlijn bij Meander. De mooiste kant aan het werken als hulp bij huishouden is volgens Edmée de dankbaarheid: “De cliënten kijken uit naar je komst, staan vaak al op het balkon naar je te zwaaien en laten merken dat ze het fijn vinden dat je er bent. Je bouwt echt een band op met je cliënten”. De doelgroep bevalt Edmée enorm: “Je kunt echt iets betekenen voor deze mensen. Je krijgt er heel veel waardering voor terug”.
Lees hier het hele verhaal van Edmée.
Succes voor Shirley
Shirley kon na het volgen van de Werk-Leerlijn in 2019 direct betaald aan de slag als facilitair zorgondersteuner: “Ik werk nu op een afdeling in het wijkzorgcentrum met mensen met een lichamelijke beperking. Dit houdt in: bedden opmaken, kamers schoonmaken, eten uitdelen en uiteraard een praatje maken met de bewoner. Ik werk nu 20 uur per week, vijf uur per dag en iedere dag is anders. Dat maakt het werk zo leuk”. “Ik vind het fijn om meer aandacht aan de bewoners te besteden, zeker als ik weet dat ze het kunnen gebruiken.”
Lees hier het hele verhaal van Shirley.
Film / Video
Bekijk hier de video van Sprincaward nominatie: Sprinc MVO Award 2022
Onderstaand een filmpje van zorgassistent Nick, waar hij aan het werk is in Wijzorgcentrum Dokter Calshof.