Flexteam Meander Thuiszorg

Veel afwisseling en ruimte voor eigen regie!

Sinds enkele jaren heeft Meander Thuiszorg een Flexteam. Medewerkers van dit team zijn in vaste dienst. Ze vallen in bij thuiszorgteams waar een collega langere tijd ziek is, of met zwangerschapsverlof. “Een soort vliegende keeps dus”, vertelt Nicolle Bruls. Zij is als officemanager bij Meander Werk het aanspreekpunt voor het Flexteam, samen met Imre Gielkens en Maxime Boumans. Dit team bestaat uit helpenden tot en met verpleegkundigen plus, die een contract hebben voor een vast aantal uren per week: zij vullen zelf online in welke openstaande diensten ze overnemen, in het hele werkgebied van Meander Thuiszorg. Juist die vrijheid en flexibiliteit spreekt mensen aan, zegt Nicolle Bruls. Zij benadrukt dat het Flexteam nog plaats heeft voor nieuwe medewerkers.

Heb je interesse? Neem dan contact op met Meander Werk: T:045-5616130 of via Meanderwerk@mgzl.nl

Veel afwisseling en ruimte voor eigen regie in het Flexteam.  


Jacqueline Dammers (58) | verzorgende plus:

“Ik houd van afwisseling en dat is precies wat dit werk mij biedt”, vertelt Jacqueline Dammers. In het verleden werkte ze daarom al voor verschillende organisaties. Een jaar geleden keerde ze terug naar MeanderGroep, dit keer als flexwerker. “Ik help mensen bij het wassen en aankleden en doe dingen zoals wondzorg en insuline spuiten. Ik werk 20 uur in de week. Ik kijk welke uren open staan en kan dan kiezen wanneer ik werk. Zo houd ik de regie en dat vind ik heel prettig.” Doorgaans werkt ze in Kerkrade, haar geboorteplaats. “Ik vind het heerlijk dat ik geen vaste klanten heb. Soms zeggen mensen: ‘weer een vreemd gezicht’. Maar als ik uitleg waarom ik er ben, trekt de irritatie snel weg. En ik kan me goed aanpassen. Bepaalde verantwoordelijkheden heb ik niet als flexwerker, zoals het regelen van het zorgplan voor de klant. Dat vind ik eigenlijk wel prettig op mijn leeftijd.” 

Rob Gerrits (35) | verzorgende:

“Een vriend van mij werkt al langer als flexwerker bij Meander Thuiszorg en kwam met enthousiaste verhalen. Zelf werkte ik in een vast team bij een andere organisatie. Maar twee jaar geleden ben ik overgestapt en daar heb ik zeker geen spijt van”, vertelt Rob Gerrits. Dat hij zelf zijn diensten kan plannen, vindt hij bijzonder fijn. “Want ik heb co-ouderschap en mijn dochtertje is drie jaar. Op de dagen dat ze bij mij is, plan ik geen diensten in. Dat is ideaal. Dan heb ik echt tijd voor haar.” Hij werkt 24 uur in de week en probeert om de twee weken weekenddienst te draaien. “Die diensten horen erbij.” Dat hij geen vaste klanten heeft, vindt hij prima. Sterker: “Ik krijg veel goede reacties van klanten die het juist leuk vinden dat ze hun verhaal eens tegen ‘een vreemde’ kunnen vertellen. Een ander voordeel is dat mij soms dingen opvallen, die een vaste verzorgende misschien niet meer zo snel ziet. Als ik dat dan terugkoppel naar het team, komt dat de zorg voor mensen ten goede.” 

Anja Janssen (50) | verzorgende IG:

“Het is elke keer weer spannend om naar een nieuwe klant te gaan. En dat was ook precies wat ik wilde toen ik een jaar geleden naar het Flexteam ben overgestapt: zien hoe het ergens anders is.” Dus ja, het Flexteam bevalt Anja Janssen heel goed. “Elk team is weer anders, ook al werken we overal met dezelfde protocollen. Juist die afwisseling is leuk. Soms zeggen klanten: daar komt weer een vreemde. Dan zeg ik: voor u ben ik vreemd, maar ik doe dit werk al 20 jaar. En dan is het ijs al gebroken.” Ze heeft een contract voor een werkweek van 20 tot maximaal 28 uur. Zelf je rooster samenstellen en je verlof regelen, vindt ze heel prettig. “Dan kan ik dat ook goed met mijn partner afstemmen. Het is rustiger zo voor mij, ik heb minder stress.

Tekst: Karin Burhenne | Fotografie: Anne Jannes