Karin Kluijtmans is vrijwilliger binnen de Lückerheide

Op de afdeling Roos van de Lückerheide komt elke maandag een stralende energie binnen, samen met haar trouwe viervoeter. Karin Kluijtmans, een vrouw vol warmte en levenservaring, is al een jaar lang een onmisbare vrijwilliger op de afdeling. Een glimlach verschijnt op haar gezicht terwijl ze vertelt over haar werk en haar bijzondere ‘collega’.

Karin, van origine brood- en banketbakker, heeft jarenlang bij Bakkerij Voncken gewerkt voordat ze als ZZP’er aan de slag ging in de Forever Aloë Vera producten. Naast haar werk vindt ze het belangrijk om iets goeds te doen voor een ander. Karin: “Via een Facebook-oproep vond ik mijn weg naar de afdeling Roos. Ze zochten namelijk een vrijwilliger die met een hond kon komen, iets wat perfect in mijn leven paste.” Scotty, haar 13-jarige Canadese herder, gaat dan ook elke week mee met haar mee. Karin: “Ik kan dan echt genieten van de interactie tussen Scotty en de bewoners. Of het nu gaat om een stukje samen wandelen, aaien, het geven van hondensnoepjes of gewoon gezellig kletsen over huisdieren.”

Scotty heeft helaas niet meer lang te leven, laat Karin weten: “Hij weet dit zelf ook, we hebben het zelfs besproken.” Karin beschikt namelijk over een speciale gave; ze kan contact maken met dieren op energetisch niveau. Haar gave ontdekte ze toen ze merkte dat honden vaak uit zichzelf naar haar toe kwamen en zij dan contact wist te maken. Via een opleiding tot dierentolk/dierencoach heeft ze haar gave verder ontwikkeld. Ook al weet ze dat Scotty nu op zijn laatste reis is, ze benadrukt dat ze hoe dan ook naar de Roos zal blijven komen.

Karin geniet optimaal van haar vrijwilligerswerk: “Vooral als je dan weer een lach op het gezicht van een bewoner ziet verschijnen, dat is zó mooi. Heel bijzonder om te zien hoe ze op de komst van Scotty reageren. Ja, ik haal ontzettend veel voldoening uit mijn werk en dat hoop ik nog heel lang te kunnen doen!”

Bij het maken van de foto voor het artikel liet Karin weten dat Scotty helaas al is ingeslapen. Een groot verdriet voor Karin, ook al was ze erop voorbereid, voor zover dat kan. Nog steeds komt Karin trouw naar de Lückerheide, nu met de hond van haar nichtje. Inmiddels heeft ze ook een nieuw hondje in haar gezin, want “een huis zonder hond is té leeg.” Toch duurt het nog even voordat ook haar nieuwe viervoeter de bewoners van de Roos kan verblijden. Karin lacht: “Die spring-in-het-veld moet eerst nog op cursus, haha.”

Waardeert u ons?

Zorgkaart Nederland Horeca Service Meandergroep