Fysiotherapie is een essentieel onderdeel van de gezondheidszorg dat vaak buiten het standaard zorg-verzekeringspakket valt. Op deze pagina zullen we u alles vertellen over vergoedingen voor fysiotherapie-behandelingen, inclusief informatie over aanvullende verzekeringen, basisvergoedingen en gespecialiseerde behandelingen.

Aanvullende verzekering voor fysiotherapie

In de meeste gevallen is fysiotherapie niet automatisch opgenomen in het basispakket van uw zorgverzekeraar. Als u fysiotherapie nodig heeft en niet over een aanvullende verzekering beschikt, dan moet u de kosten zelf dragen. De exacte dekking varieert echter afhankelijk van uw aanvullende verzekering en bepaalt tevens het aantal fysiotherapie behandelingen waarop u recht heeft.

Basisvergoeding en uitzonderingen

Er zijn situaties waarin fysiotherapie wel wordt vergoed vanuit het basispakket van uw zorgverzekering, dit is echter afhankelijk van de medische indicatie voor de behandeling. Bij bepaalde chronische aandoeningen zoals een beroerte of Parkinson kan fysiotherapie bijvoorbeeld worden vergoed vanuit de basisverzekering. Evenals na traumatische gebeurtenissen zoals een val met daaropvolgende breuken, kunt u in aanmerking komen voor vergoeding vanuit de basisverzekering.

Basisvergoeding en uitzonderingen

Voor specifieke gevallen geldt dat fysiotherapie vanaf de 21ste behandeling zal worden vergoed vanuit de basisverzekering. Dit geldt bijvoorbeeld voor de hierboven benoemde chronische aandoeningen. Voor de eerste 20 behandelingen dient u echter nog steeds aanspraak te maken op vergoeding vanuit uw aanvullende verzekering.

Er zijn ook bepaalde diagnoses waarvoor fysiotherapie direct wordt vergoed vanuit de basisverzekering, zonder dat u eerst aanspraak hoeft te maken op vergoeding vanuit de aanvullende verzekering. Voorbeelden van dergelijke aandoeningen zijn COPD, artrose van de knie of heup en COVID-19.

Vergoeding bij speciale expertise

Voor sommige aandoeningen is gespecialiseerde expertise vereist voor vergoeding vanuit de basisverzekering. Dit betekent dat de fysiotherapeut geregistreerd moet zijn om de behandeling te kunnen declareren. Dit geldt bijvoorbeeld voor aandoeningen zoals Parkinson of COVID-19. Bij onze praktijk hebben we fysiotherapeuten met de benodigde registraties, zodat u verzekerd bent van de juiste zorg.

Onze fysiotherapeuten

Ons team bestaat uit ervaren fysiotherapeuten met verschillende specialisaties. Als u wilt weten welke therapeut in aanmerking komt om u de juiste behandeling te bieden, dan kunt u contact opnemen met ons secretariaat. Wij staan klaar om u te helpen en de juiste zorg over te dragen op basis van uw specifieke behoeften.

 

Voor meer informatie over vergoedingen en dekking kunt u terecht op de chronische lijst fysiotherapie, waar u gedetailleerde informatie vindt over vergoedingen voor verschillende aandoeningen. Investeer in uw welzijn met de juiste fysiotherapie en begrijp uw vergoedingsmogelijkheden. Bij ons bent u in goede handen.

Medewerkers

33

Locaties

17

Contact

Voor een eerste afspraak of aanvullende informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat van de Paramedische Dienst via

T | 045 - 546 74 80

Waardeert u ons?

Zorgkaart Nederland Horeca Service Meandergroep