Hoeve Overhuizen

 • Overhuizerstraat 4
 • 6351 BE Bocholtz

45 bewoners

Over deze locatie

Omgeven tussen weilanden met koeien en fruitbomen ligt Hoeve Overhuizen; een karakteristieke leefomgeving voor mensen met dementie. De Hoeve is een (t)huis waar bewoners hun eigen leven leiden. Zorg en ondersteuning worden geboden daar waar nodig, altijd in nauw overleg met de bewoner zelf en diens familie en/of mantelzorgers.

Het prachtige omringende landschap, de dieren op locatie en de monumentale architectuur maken Hoeve Overhuizen tot een unieke plek om te wonen en te (be)leven. Vrijwilligers, verenigingen, scholen en buurtbewoners zijn nauw bij de hoeve betrokken; dat maakt het tot een levende locatie. 

Hoeve Overhuizen streeft ernaar verantwoorde vrijheid te bieden op maat voor iedere bewoner, zodat zij met de juiste ondersteuning een eigen invulling aan hun leven kunnen geven.

Wonen

De Hoeve biedt in totaal 52 individuele kamers, met eigen sanitair, verdeeld over de begane grond en twee etages. Er zijn gemeenschappelijke leefkeukens, woonkamers en activiteitenruimtes. De tweede etage is voorzien van een dakterras. Ook zijn er een kapsalon en een winkel met streekproducten die deels zelf op de hoeve worden gemaakt.

Buiten bevindt zich een grote, levendige binnenplaats en verschillende tuinen. Hier kunnen bewoners hun dag vullen met het verzorgen van dieren, het plukken van fruit, wandelen en nog veel meer activiteiten. Ook kunnen zij een bezoek brengen aan de kapel of gewoon lekker buiten zitten en genieten van het prachtige uitzicht.

Logeerhuis Parkstad

Op de tweede etage bevindt zich het Logeerhuis Parkstad Hoeve Overhuizen met 9 logeerbedden voor mensen met dementie. Het is mogelijk om hier kortdurend te verblijven met een VPT-indicatie. Bekijk hier de pagina van Logeerhuis Parkstad Hoeve Overhuizen.

Missie

Leid je eigen leven. Die missie komt in Hoeve Overhuizen optimaal tot zijn recht. We gaan uit van de eigen kracht en de eigen regie van bewoners. Elke bewoner bepaalt zelf hoe zijn of haar dag eruit ziet. Keuzevrijheid en bewegingsvrijheid staan centraal. De bewoners worden gestimuleerd of ondersteund om zoveel mogelijk de regie te voeren over hun eigen leven. Hoe ze deze ondersteuning ingevuld willen zien, bepalen ze zélf! 

Wij zijn pas tevreden als de bewoner aan het einde van de dag aangeeft: “het was een mooie dag vandaag”


De buurt

Hoeve Overhuizen is gelegen in Bocholtz. Een hecht kerkdorpje met een bruisend verenigingsleven. De Hoeve dateert uit de 13e eeuw en is een begrip in het dorp. Het is de bedoeling dat Hoeve Overhuizen straks weer een (t)huis van Bocholtz wordt. Zo beschikt de Hoeve over een brasserie die tevens een verbindende functie heeft. Iedereen is er van harte welkom: van bewoners en familieleden tot mensen uit de wijk en toevallige passanten.

Hoeve Overhuizen heeft een nauwe interactie met de lokale gemeenschap, zoals scholen, kinderopvang, diverse verenigingen, lokale ondernemers en ook het maatschappelijk werk.Paramedische diensten

Binnen deze diensten werken de verschillende disciplines nauw met elkaar samen. Indien gewenst kan de medewerker naast zijn eigen specialiteit ook de expertise van de andere disciplines inschakelen. Op deze wijze versterkt men elkaar en kunnen de therapiedoelstellingen multidisciplinair aangepakt worden.

Logopedie

Esmée van Bilsen

Esmée van Bilsen

Voeding en dieet

Marianne Gijsbers - Jacobs

Marianne Gijsbers - Jacobs

Meer info
 • Ziekte van Parkinson

Psychologie

Drs. Caroleyne van der Velden

Drs. Caroleyne van der Velden

Dr. Eveline van Velthuijsen

Dr. Eveline van Velthuijsen

Meer info
 • Delier
 • Wetenschappelijk onderzoek
6938bcfa8293120138fe90b81217d9e758613b8e.jpg

Roel Ringens

Bekijk specialisaties
 • Gedragsverpleegkundige

Geestelijke zorg

Lieke van Dun

Lieke van Dun

Fysiotherapie

Marianne Hamers

Marianne Hamers

BIG-registratie: 59034686104
Meer info
 • Geriatriefysiotherapie
Gertie Hamers

Gertie Hamers

Meer info
 • Beweegcoach

Ergotherapie

Nicolle Gerads

Nicolle Gerads

Meer info
 • Eerstelijns Zorg therapeut
 • Palliatieve zorg
 • Psychogeriatrie

Waardeert u ons?

Zorgkaart Nederland Horeca Service Meandergroep