Hoeve Overhuizen

  • Overhuizerstraat 4
  • 6351 BE Bocholtz

52 bewoners

Over deze locatie

Omgeven tussen weilanden met koeien en fruitbomen ligt Hoeve Overhuizen; een leefomgeving voor mensen met dementie. De Hoeve is een (t)huis waar de bewoners hun eigen leven leiden. De bewoners worden ondersteund en begeleid daar waar nodig, waarbij de drie pijlers eigen regie, eigen kracht en met elkaar centraal staan. Veel activiteiten, contact met de samenleving en wetenschap zijn daarbij de basis. 

Het prachtige omringende landschap, de dieren op locatie en de monumentale architectuur maken het tot een unieke plek om te wonen en te (be)leven. Mensen met dementie voelen zich er vrij, ondersteund en begeleid met de juiste zorg zodat zij zo op een natuurlijke manier zich gewaardeerd, nuttig en nodig voelen. Door het gebruik van zorgtechnologie kunnen de bewoners in een open deur-sfeer leven. Dat gevoel van vrijheid staat steeds centraal, ook in de keuzes die de bewoners maken.

Wonen voor mensen met dementie

De Hoeve biedt een leefomgeving aan mensen met dementie. Er zijn in totaal 52 individuele slaapkamers, voorzien van eigen sanitair, op de begane grond en twee etages. De bewoners van de Hoeve vallen onder de zorg van de vertrouwde huisarts uit Bocholtz met een specialist ouderengeneeskunde als eindverantwoordelijke.


Er zijn gemeenschappelijke leefkeukens, woonkamers en activiteitenruimtes. De tweede etage is voorzien van een dakterras. Bewoners kunnen vanuit de begane grond en eerste etage zelfstandig en veilig naar buiten, indien dit voor hun mogelijk is. Buiten bevindt zich een grote, levendige binnenplaats en verschillende tuinen. Hier kunnen bewoners hun dag vullen met het verzorgen van dieren, het plukken van fruit, wandelen en nog veel meer activiteiten. Daarnaast kunnen zij een bezoek brengen aan de kapel of gewoon lekker buiten zitten en genieten van het prachtige uitzicht.

Bekijk hier de video van de verhuizing naar Hoeve Overhuizen (15 oktober 2021)

Logeerhuis Parkstad

Op de tweede etage bevindt zich het Logeerhuis Parkstad Hoeve Overhuizen met 9 logeerbedden voor mensen met dementie. Het is mogelijk om hier kortdurend te verblijven met een VPT-indicatie. Bekijk hier de pagina van Logeerhuis Parkstad Hoeve Overhuizen.

Visie

De centrale doelstelling van de Hoeve is ondersteuning, begeleiding, zorg en behandeling bieden aan ouderen (die niet meer thuis kunnen wonen), waardoor zij het leven kunnen leiden dat ze wensen. De Hoeve biedt een vorm van wonen in de lokale gemeenschap, waar passende ondersteuning geleverd wordt, afgestemd op individuele behoeften. Het uitgangspunt hierbij is om verschillende generaties en groepen bij elkaar te brengen. Op deze manier vervult de Hoeve ook een maatschappelijke rol, als ontmoetingsplek binnen de lokale gemeenschap.

Leren, ontwikkelen en innoveren staan centraal binnen de Hoeve om de zorg die geboden wordt aan mensen met dementie steeds te verbeteren, door gebruik te maken van wetenschappelijke inzichten en maatschappelijke ontwikkelingen.


De buurt

Hoeve Overhuizen is gelegen in Bocholtz. Een hecht kerkdorpje met een bruisend verenigingsleven. De Hoeve dateert uit de 13e eeuw en is een begrip in het dorp. Het is de bedoeling dat Hoeve Overhuizen straks weer een (t)huis van Bocholtz wordt. Zo beschikt de Hoeve over een restaurant dat tevens een verbindende functie heeft en heel Bocholtz met elkaar samenbrengt. Er zijn diverse activiteitenruimtes voor specifieke activiteiten voor mensen met dementie en overige plaatsen die ruimte bieden voor interactie met de lokale gemeenschap waarbij diverse doelgroepen samensmelten, waaronder buren, schoolkinderen, kinderopvang, mensen die gebruik maken van de dagopvang, lokale ondernemers en verenigingen.
Paramedische diensten

Binnen deze diensten werken de verschillende disciplines nauw met elkaar samen. Indien gewenst kan de medewerker naast zijn eigen specialiteit ook de expertise van de andere disciplines inschakelen. Op deze wijze versterkt men elkaar en kunnen de therapiedoelstellingen multidisciplinair aangepakt worden.

Psychologie

Drs. Caroleyne van der Velden

Drs. Caroleyne van der Velden

Fysiotherapie

Marianne Hamers

Marianne Hamers

BIG-registratie: 59034686104
Bekijk specialisaties
  • Geriatriefysiotherapie
Gertie Hamers

Gertie Hamers

Bekijk specialisaties
  • Beweegcoach

Waardeert u ons?

Zorgkaart Nederland Horeca Service Meandergroep