Hoeve Overhuizen

  • Overhuizerstraat 4
  • 6351 BE Bocholtz

45 bewoners

Over deze locatie

Omgeven tussen weilanden met koeien en fruitbomen ligt Hoeve Overhuizen; een karakteristieke leefomgeving voor mensen met dementie. De Hoeve is een (t)huis waar bewoners hun eigen leven leiden. Zorg en ondersteuning worden geboden daar waar nodig, altijd in nauw overleg met de bewoner zelf en diens familie en/of mantelzorgers.

Het prachtige omringende landschap, de dieren op locatie en de monumentale architectuur maken Hoeve Overhuizen tot een unieke plek om te wonen en te (be)leven. Vrijwilligers, verenigingen, scholen en buurtbewoners zijn nauw bij de hoeve betrokken; dat maakt het tot een levende locatie. 

Hoeve Overhuizen streeft ernaar verantwoorde vrijheid te bieden op maat voor iedere bewoner, zodat zij met de juiste ondersteuning een eigen invulling aan hun leven kunnen geven.

Wonen

De Hoeve biedt in totaal 52 individuele kamers, met eigen sanitair, verdeeld over de begane grond en twee etages. Er zijn gemeenschappelijke leefkeukens, woonkamers en activiteitenruimtes. De tweede etage is voorzien van een dakterras. Ook zijn er een kapsalon en een winkel met streekproducten die deels zelf op de hoeve worden gemaakt.

Buiten bevindt zich een grote, levendige binnenplaats en verschillende tuinen. Hier kunnen bewoners hun dag vullen met het verzorgen van dieren, het plukken van fruit, wandelen en nog veel meer activiteiten. Ook kunnen zij een bezoek brengen aan de kapel of gewoon lekker buiten zitten en genieten van het prachtige uitzicht.

Bekijk hier de video van de verhuizing naar Hoeve Overhuizen (15 oktober 2021)

Logeerhuis Parkstad

Op de tweede etage bevindt zich het Logeerhuis Parkstad Hoeve Overhuizen met 9 logeerbedden voor mensen met dementie. Het is mogelijk om hier kortdurend te verblijven met een VPT-indicatie. Bekijk hier de pagina van Logeerhuis Parkstad Hoeve Overhuizen.

Missie

Leid je eigen leven. Die missie komt in Hoeve Overhuizen optimaal tot zijn recht. We gaan uit van de eigen kracht en de eigen regie van bewoners. Elke bewoner bepaalt zelf hoe zijn of haar dag eruit ziet. Keuzevrijheid en bewegingsvrijheid staan centraal. De bewoners worden gestimuleerd of ondersteund om zoveel mogelijk de regie te voeren over hun eigen leven. Hoe ze deze ondersteuning ingevuld willen zien, bepalen ze zélf! 

Wij zijn pas tevreden als de bewoner aan het einde van de dag aangeeft: “het was een mooie dag vandaag”


De buurt

Hoeve Overhuizen is gelegen in Bocholtz. Een hecht kerkdorpje met een bruisend verenigingsleven. De Hoeve dateert uit de 13e eeuw en is een begrip in het dorp. Het is de bedoeling dat Hoeve Overhuizen straks weer een (t)huis van Bocholtz wordt. Zo beschikt de Hoeve over een brasserie die tevens een verbindende functie heeft. Iedereen is er van harte welkom: van bewoners en familieleden tot mensen uit de wijk en toevallige passanten.

Hoeve Overhuizen heeft een nauwe interactie met de lokale gemeenschap, zoals scholen, kinderopvang, diverse verenigingen, lokale ondernemers en ook het maatschappelijk werk.Paramedische diensten

Binnen deze diensten werken de verschillende disciplines nauw met elkaar samen. Indien gewenst kan de medewerker naast zijn eigen specialiteit ook de expertise van de andere disciplines inschakelen. Op deze wijze versterkt men elkaar en kunnen de therapiedoelstellingen multidisciplinair aangepakt worden.

Psychologie

Anne van der Vorst

Anne van der Vorst

Meer info
  • ABC methodiek
  • Wetenschappelijk onderzoek

Ergotherapie

Sylvia Boekestein

Sylvia Boekestein

Meer info
  • Psychogeriatrie

Waardeert u ons?

Zorgkaart Nederland Horeca Service Meandergroep