Kleinschalig wonen is populair binnen de zorg aan oudere mensen met dementie. Een groep van gemiddeld zes tot acht mensen woont samen in een huiselijke en warme omgeving, waarin ze zo veel mogelijk de kans krijgen een eigen leven te leiden. De bewoners hebben een permanent eigen thuis waarin ze zich veilig, geborgen en op hun gemak voelen  en de benodigde zorg ontvangen. De voortdurende aanwezigheid van vertrouwde gezichten om hen heen draagt daar in sterke mate aan bij. Mantelzorgers en familie blijven een belangrijke rol spelen in het leven van de bewoners.

Bij kleinschalig wonen worden mensen met dementie gestimuleerd om deel te nemen aan dagelijkse activiteiten. Ze doen onder begeleiding boodschappen, ze helpen met koken, verrichten kleine huishoudelijke taken en ontvangen bezoek. Het streven is de bewoners niet meer te laten verhuizen naar een andere voorziening; ook niet als hun mogelijkheden afnemen.

Deze huiselijke omgeving kan een groep woningen zijn in de wijk of onderdeel uitmaken van een groter verpleeghuis of een wijkzorgcentrum. 

Locaties voor kleinschalig wonen met dementie

Woningen in de wijk

In Landgraaf Heiveld

In Simpelveld Rode Beuk

In Bocholtz  Hoeve Overhuizen 

Kleinschalig wonen in wijkzorgcentra

In Kerkrade Kling Nullet, Firenschat, Laethof

In Landgraaf Heereveld, Dokter Calshof

Kleinschalig wonen in een verpleeghuis

In Kerkrade L├╝ckerheide

In Landgraaf De Dormig

Heeft de informatie op deze pagina u geholpen?

Helpt u ons? Met uw reactie gaan we graag aan de slag. Zo verbeteren we onze website en helpen we u online nog beter. Uw reactie is anoniem. Heeft u een vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice: 0900 - 699 0 699


Waardeert u ons?

Zorgkaart Nederland Horeca Service Meandergroep