Ergotherapie is er voor iedereen die problemen ondervindt bij de uitvoer van de dagelijkse handelingen en bezigheden, zoals huishouden, werk, zelfzorg, hobby, mobiliteit en wonen/ omgeving. Deze problemen kunnen de oorzaak hebben in lichamelijk en of psychisch functioneren. Ergotherapie is daarom een belangrijk middel voor mensen die beperkt worden in hun dagelijkse functioneren. 

Of het nu gaat om mensen die te maken hebben met een aandoening, een beperking of een verandering in hun omstandigheden, de ergotherapeut werkt samen met de klant om deze uitdagingen aan te pakken en te overwinnen. Het doel van de ergotherapie is om de klant te ondersteunen bij het verbeteren van zijn of haar zelfstandigheid en participatie in de maatschappij. Dit kan door middel van begeleiding, training en het aanbieden van oplossingen, zoals het inzetten van hulpmiddelen of het aanpassen van de omgeving. Bovendien kan de ergotherapeut ook ondersteuning bieden bij het verbeteren van sociale en emotionele aspecten die kunnen bijdragen aan een verbeterde kwaliteit van leven.

Een voorbeeld van ergotherapie in de praktijk

Iemand kan door een ergotherapeut geholpen worden wanneer hij/zij problemen heeft bij de dagelijkse handelingen. Wanneer iemand bijvoorbeeld problemen heeft bij het zelfstandig aankleden, kan de ergotherapeut in kaart brengen wat hiervan de oorzaak is en samen met de klant op zoek gaan naar geschikte oplossingen. Wanneer iemand een bewegingsbeperking heeft in de arm kan dit zich uiten in het oefenen van het aankleden op een andere manier of het inzetten van hulpmiddelen om het aankleden makkelijker te maken. Ook wanneer iemand de handelingen die horen bij het aankleden niet meer kan overzien door cognitieve problemen kan de ergotherapeut bijdragen aan oplossingen om ook in dat geval meer zelfstandigheid te bereiken en behouden. Naast deze mogelijke problemen bij het aankleden, kan de ergotherapeut ingeschakeld worden bij alle handelingen waarbij iemand problemen ervaart en beperkt wordt in de zelfstandigheid.

Kortom, ergotherapie is beschikbaar voor iedereen die hindernissen ondervindt bij de uitvoering van de dagelijkse taken en verantwoordelijkheden, zoals huishoudelijke activiteiten, werk, verzorging, hobby's, mobiliteit en wonen/omgeving.

Ergotherapie bij MeanderGroep

De ergotherapeuten van MeanderGroep richten zich specifiek op volwassenen en ouderen en bieden hulp op verschillende locaties. Zo kunnen ze de klant bezoeken aan huis of op de werkplek. Daarnaast is het ook mogelijk om een behandeling te ontvangen op een van de locaties van Meander. Hierdoor is er altijd een geschikte optie beschikbaar voor de klant, waardoor het aanbod zo toegankelijk en flexibel mogelijk is.

Maak gebruik van de expertise van de ergotherapeuten van MeanderGroep en neem vandaag nog contact met ons op. U kunt ons contacteren via 045 211 00 40 of door een e-mail te sturen naar secretariaatparamedischedienst@mgzl.nl. Onze medewerkers staan klaar om uw vragen te beantwoorden en u te helpen bij het vinden van de juiste oplossing. We bieden begeleiding en ondersteuning op een tijd en locatie die het beste bij uw persoonlijke situatie past. Wacht niet langer en neem vandaag nog contact met ons op om te beginnen met het verbeteren van uw zelfstandigheid en kwaliteit van leven!

Medewerkers

14

Locaties

17

Contact

Voor een eerste afspraak of aanvullende informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat van de Paramedische Dienst via

T | 045 - 546 74 80

Waardeert u ons?

Zorgkaart Nederland Horeca Service Meandergroep