Thuis bij Kittie

Wat ons Nederlanders verbindt, is dat we graag onze neus in andermans zaken steken. Of dat nu de laatste roddel van Yvonne Coldeweijer is, of het stiekem naar binnen gluren bij de buren tijdens het wandelen. Voor deze rubriek gaan de gordijnen uit elkaar en laat een klant van Meander ons binnen in zijn of haar thuis. Deze keer is dat de 60-jarige Kittie Hardon, die samen met haar man Huub in Nuth woont. Aan de hand van een aantal voorwerpen in haar huiskamer vertellen we haar verhaal.

Schilderijen aan de muur

Kittie is ontzettend creatief. Ze tekent en schildert van alles; van mensen en dieren tot landschappen. Haar woonkamer is haar eigen atelier. In elk hoekje is Kittie's werk te bewonderen. Kittie: “Ik haal er veel voldoening uit om creatief bezig te zijn. Ik hoef ook niets te bewijzen, ik schilder wat ik zelf leuk vind.”

Keyboard

Muziek is heel belangrijk in Kittie's leven. Ze speelt dan ook geregeld op haar keyboard. Kittie lacht: “Ik heb ook wel eens een blokfluit geprobeerd, maar daar moest ik al snel mee stoppen, omdat mijn toenmalige hond niet tegen de hoge tonen kon.” Afgelopen december is ze naar het Meander Vrienden Kerstconcert geweest, waar Guido Dieteren op het podium stond met zijn Orchestra. Daar genoot ze met volle teugen van, want zo'n uitje komt niet vaak voor.

Buiten/raam

Kittie gaat er graag op uit en kan ontzettend genieten van de buitenlucht en natuur. Omdat ze MS, of zoals zij het noemt: Marie en Sylvia, heeft en minder mobiel is, gaat dat steeds moeizamer. Daarom is Kittie op zoek naar een maatje; iemand die het leuk vindt om samen eropuit te gaan en te hobbyen. Ben of ken jij iemand die het leuk lijkt om een keer met Kittie af te spreken? Stuur dan een mail naar MENS@mgzl.nl.

Hond

Honden spelen een grote rol in het leven van Kittie. Samen met haar man Huub adopteerde ze zo'n vier jaar geleden Lechia. Kittie: “Lechia is alles voor mij en we delen een bijzondere band.” Zo weet de trouwe viervoeter bijvoorbeeld dat ze hard moet blaffen als Kittie ten val is gekomen. “Ik zou niet weten wat ik zonder mijn knappe meisje zou moeten.”

Boeddha

Spiritualiteit speelt een belangrijke rol in het leven van Kittie. Hoewel ze geen godsdienst aanhangt, gelooft ze wel in het ‘hogere', wat dat ook mag zijn. Kittie: “Spiritualiteit is voelen, een connectie maken. Mijn man en ik zijn ook niet voor de wet getrouwd, maar voor het hogere.” Ze heeft jarenlang veel steun gehad aan medium Jomanda, die haar de kracht gaf om uit haar rolstoel te komen.

Personenalarmering-ketting

Kittie maakt gebruik van VirtueleThuiszorg; digitale hulpmiddelen die haar eigen kracht en regie ondersteunen. Door het dragen van de MPA-personenalarmering, kan Kittie met een druk op de knop hulp inschakelen en krijgt haar man een seintje als ze het huis verlaat. Zo kan Kittie veilig en met een gerust hart de deur uit. Meer weten over de mogelijkheden van VirtueleThuiszorg? Ga naar https://www.meandergroep.com/thuiszorg/virtuelethuiszorg 

Tablet

De tablet die Kittie via de VirtueleThuiszorg ontvangt, opende een nieuwe wereld voor haar. Zo kan ze op YouTube muziek luisteren en tekenlessen nemen, oefent ze de Spaanse taal met de app Duolingo en heeft ze wekelijks een gesprekje met een welzijnscoach. Kittie: “Dat voelt elke week weer als bijkletsen met een goede vriendin.”


MENS magazine

Bekijk hier het lifestyle magazine van Meander.

Waardeert u ons?

Zorgkaart Nederland Horeca Service Meandergroep