Wilt u ook zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen op de plek waar u zich écht thuis voelt, nu én in de toekomst? Dan is het heel belangrijk dat wanneer u zorg en ondersteuning nodig heeft, uw wensen en behoeften naadloos aansluiten op uw thuissituatie. Echter, het is u vast niet ontgaan dat er steeds meer mensen zijn met zorgbehoeften en er tegelijkertijd een tekort is aan zorgmedewerkers. Deze uitdagende situatie vraagt om creatieve en innovatieve oplossingen in de zorg; VirtueleThuiszorg biedt hierin een oplossing door het bieden van een scala aan ondersteunende technische en digitale zorghulpmiddelen.

Wat is VirtueleThuiszorg® precies? 

VirtueleThuiszorg – die door MobileCare als dienst wordt aangeboden - biedt meer dan 40 innovatieve (digitale) hulpmiddelen aan, speciaal ontwikkeld om mensen zo lang mogelijk thuis te kunnen laten wonen met behoud van eigen kracht en eigen regie. Denk bijvoorbeeld aan een digitale bloeddrukmeter, een slimme weegschaal die waardes op afstand deelt, sensoren die leefpatronen in kaart brengen en gezondheidsklachten vroegtijdig kunnen detecteren. Dit alles stelt u in staat om langer veilig thuis te wonen en de afhankelijkheid van fysieke zorg, die verleend wordt door mantelzorgers en zorgmedewerkers, te verlichten en verminderen.

Klik hier om een kijkje te nemen in de virtuele hulpmiddelencatalogus.

Een combinatie van fysieke en slimme digitale zorg

Bij ons staat de klant altijd centraal. Wat heeft u nodig en wat vindt u belangrijk? Bij het opstellen van uw zorgplan combineren we zowel de inzet van fysieke zorg als digitale hulpmiddelen, aangepast op uw situatie en ondersteuningsbehoefte. Hierdoor kunnen we uw gezondheid beter in de gaten houden en verbeteren we uw welbevinden, zelfstandigheid en eigen kracht en regie. Ook ervaart u de geruststelling van effectieve ondersteuning.

Benieuwd hoe onze klanten VirtueleThuiszorg ervaren?

Ontdek hoe VirtueleThuiszorg het verschil maakte in het leven van Ger en Nettie.

Waar wordt VirtueleThuiszorg al aangeboden? 

VirtueleThuiszorg wordt aangeboden door alle wijkteams van MeanderGroep binnen de gemeenten Landgraaf, Heerlen, Brunssum, Kerkrade, Simpelveld, Voerendaal en Beekdaelen. 

Klik hier om de plattegrond van ons werkgebied te zien.

Bekijk hier de folder VirtueleThuiszorg.

Kan ik ook gebruik maken van VirtueleThuiszorg? 

Om in aanmerking te komen voor VirtueleThuiszorg dient u te voldoen aan minimaal één van de volgende eisen:

  • U bent verzekerd bij zorgverzekeraar CZ of het Zilveren Kruis
  • U bent klant van MeanderGroep en neemt een ‘Modulair Pakket Thuis’ of ‘Volledig Pakket Thuis’ af, toegewezen vanuit de Wet Langdurige Zorg.

Al klant van Meander? Neem gerust contact op met de zorgmedewerkers van uw wijkteam voor meer informatie.
Nog geen klant van Meander? Ook als u nog niet bij ons in zorg bent, kunt u met ons contact opnemen voor meer informatie via +31 (0)20 308 02 31. Samen zorgen we voor een toekomst waarin u comfortabel en ondersteund thuis kunt blijven wonen.


Heeft de informatie op deze pagina u geholpen?

Helpt u ons? Met uw reactie gaan we graag aan de slag. Zo verbeteren we onze website en helpen we u online nog beter. Uw reactie is anoniem. Heeft u een vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice: 0900 - 699 0 699


Waardeert u ons?

Zorgkaart Nederland Horeca Service Meandergroep