Mandy Kalsbeek en Bas van de Kuit uit Heerlen bieden steun aan zieke kinderen in Parkstad

“Onze drijfveer om dit te doen, wordt alleen maar groter”

Mandy: “Wat sommige mensen met dieren hebben, heb ik met kinderen. Ik voel kinderen feilloos aan. Onze stichting Phoenix4Kids bestaat nu 11 jaar. Ik weet uit ervaring wat ziekte met een kind doet. Toen ons zoontje in 2020 stierf zei hij: “mama, je blijft toch wel voor zieke kindjes zorgen?” Mijn drijfveer is daarmee alleen maar groter geworden.”

Bas: “We zijn er voor kinderen met een rugzakje. Of liever: grote rugzak. Kinderen met een ernstige ziekte of een beperking. Wat wij bieden is onvoorwaardelijke vriendschap. Je wordt tot je 18e in onze kring opgenomen en krijgt eenzelfde hesje als wij. We doen eigenlijk alles wat bij een gewone vriendschap hoort. We gaan naar het kind toe als hij of zij het moeilijk heeft, maar we beleven ook samen de leuke momenten. En ja ook vaker een ritje met de motor of trike, dat is een beetje ons handelsmerk geworden.”

Mandy: “We hebben op dit moment 57 kindjes in onze vriendengroep. Er gaat geen week voorbij dat ik ze niet spreek. Ik ben 24/7 bereikbaar. Laatst had ik een gesprek met een jongetje over zijn angst voor de dood. Dat is heftig. Wat dat betreft is mijn hesje mijn schild.”

Bas: “We zijn er ook voor de broertjes en zusjes, want die hebben het net zo goed moeilijk. Helaas komt het ook voor dat een kind het niet redt. Voor elk kind dat overlijdt maken we een badge met zijn naam erop en die gaat op onze hesjes erbij. Zo dragen we de kinderen altijd bij ons. We hebben 54 vrijwilligers. Je hoeft geen motor of trike te rijden om je bij ons aan te sluiten, we doen meer dan dat.  Alles wat we zoeken in een ‘broeder’ is tijd en een goed hart.”

Vrijwilliger worden of een donatie doen? Kijk op www.phoenix4kids.nl


MENS magazine

Bekijk hier het nieuwe lifestyle magazine van Meander!

Waardeert u ons?

Zorgkaart Nederland Horeca Service Meandergroep