Abonnee worden?

Geniet van een uitgebreid pakket vol service en voordeel.

Aanmelden

Excursiereis Duitsland Bamberg, Nürnberg en Rothenburg

Bamberg, Nürnberg en Rothenburg

Vertrek : 16 oktober 2020 half pension in 2 persoonskamer voor € 315,-

Deze reis is een perfecte combinatie van natuur en cultuur. Het Steigerwald is een lieflijk landbouwgebied midden in de Franken, met wijngaarden, bossen en waterlandschappen. Voor het snufje cultuur zorgen nabijgelegen steden als Bamberg, Nürnberg en Rothenburg. Naast de wijngaarden is deze streek ook bekend om de vele bierbrouwerijen, zoals het typische Rauchbier in Bamberg. Een ideale reis voor zowel natuur- als stedenliefhebbers!

Dag 1 | Heenreis
Vanaf de opstapplaatsen rijden we richting het Steigerwald. Afhankelijk van het weer en de tijd die we hebben, proberen we nog een stop te maken in Würzburg. Aan het eind van de middag arriveren wij bij hotel Gasthof Linsner in Wachenroth.

Dag 2 | Bamberg
Deze op zeven heuvels gebouwde stad heeft een van de grootste historische stadscentra van Duitsland en staat op de Werelderfgoedlijst. De wirwar van kronkelende, smalle straten en pleinen, en de prachtige middeleeuwse en barokke gevels geven de stad een romantische uitstraling. Met maar liefst negen brouwerijen is Bamberg ook met recht een ‘bierstad’ te noemen, dus voor liefhebbers van het ‘gouden nat’ is het in Bamberg extra genieten! We maken een stadswandeling onder leiding van een gids. Vervolgens heeft u vrije tijd om zelf op ontdekking te gaan.

Dag 3 | Rothenburg ob der Taube
Het prachtige Rothenburg ligt langs de Romantische Straße en is een van de meest bezochte plaatsen van Duitsland. En terecht! Het gezellige centrum is bijzonder pittoresk. U kunt ook over de middeleeuwse stadsmuren wandelen voor een andere kijk op de stad. En voor degenen die geen genoeg kunnen krijgen van Kerstmis, is een bezoek aan de kerstwinkel van Käthe Wohlfahrt een must. De winkel is het hele jaar door geopend en men zegt dat dit de grootste kerstwinkel van Europa is.

Dag 4 | Nürnberg
Nürnberg werd in de jaren 1940 gepromoot als ‘ideologische hoofdstad’ en is nu misschien wel het meest bekend vanwege de ‘Nürnberg processen’, waarover u alles te weten komt in het ‘Dokumentationszentrum’. De stad heeft ook verschillende andere bezienswaardigheden en musea, zoals de Nürnberger burcht en het Germanisches Nationalmuseum. In de ommuurde oude binnenstad met smalle steegjes, straatjes en vakwerkhuizen is het heerlijk vertoeven. Vergeet ook niet van de locale specialiteit te proeven, de Nürnberger Rostbratwurst. Na aankomst in Nürnberg maken we eerst een stadsrondrit met gids, daarna heeft u vrije tijd.
 

Dag 5 | Terugreis
Na het ontbijt vertrekken we uit Wachenroth en beginnen wij aan de reis naar huis. Aan het einde van de middag komen we aan in Nederland

Hotel informatie:
Hotel Gasthof Linsner *** in Wachenroth Hotelscore 7,6
Ligging: midden in het dorpje Wachenroth.
Faciliteiten: receptie, lift, restaurant, een gezelschapsruimte met bar en wifi.
Kamers: voorzien van douche, toilet, föhn en televisie.
Verzorging: ’s morgens een ontbijtbuffet en ’s avonds een 3-gangendiner.
Excursies: alle excursies zijn inbegrepen behalve de entreegelden.

 Nét dat beetje meer!

Inbegrepen:

  • verblijf in hotel Gasthof met lift
  • elke ochtend ontbijtbuffet
  • 3-gangendiners
  • gids in Bamberg
  • gids in Nürnberg
  • excursies volgens programma
  • begeleiding door deskundige chauffeur/reisleider
  • reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airco


Gegarandeerd vertrek
vanaf slechts 18 personen

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Van der Biesen O.v.v uw abonneenummer

www.vanderbiesen.nl |045-8200900


Heeft de informatie op deze pagina u geholpen?

Helpt u ons? Met uw reactie gaan we graag aan de slag. Zo verbeteren we onze website en helpen we u online nog beter. Uw reactie is anoniem. Heeft u een vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice: 0900 - 699 0 699