Geriatrische Revalidatie Zorg (GRZ) / Herstelgerichte behandeling


Geriatrische Revalidatie Zorg

Soms heeft u na een geplande of ongeplande ziekenhuisopname meer tijd nodig om te herstellen en te revalideren. Geriatrische Revalidatie Zorg (GRZ) helpt u na ziekte of een operatie om op een verantwoorde manier naar huis terug te keren. In het revalidatietraject houdt u zelf de regie over uw therapie: samen met uw mantelzorger(s) bepaalt u welke handelingen en vaardigheden u nodig heeft om thuis weer goed en veilig te kunnen functioneren.

In de Hambos kunt u terecht voor een revalidatietraject op maat. Dit centrum is gespecialiseerd in alle vormen van revalidatie. Voor de volgende specialismen vervult Hambos een regiofunctie:

  • Revalidatie bij de ziekte van Parkinson 
  • Revalidatie bij trachea beademing
  • Revalidatie bij infuustherapie
  • Revalidatie als geheugenproblemen de revalidatie bemoeilijken 

U kunt de afdeling rechtstreeks bereiken door te mailen naar grz@mgzl.nl. U kunt ook altijd per mail contact opnemen met onze klantenservice via klantenservice@mgzl.nl of telefonisch op werkdagen van 8.00 - 18.00 uur via 0900 699 0 699.

Geriatrische Revalidatie Zorg


Herstelgerichte behandeling met verpleging en verzorging( kortdurend)

Deze vorm van behandeling ( ook wel revalidatie9B genoemd) is bedoeld voor mensen die twee of meer stoornissen of aandoeningen hebben. Er is bijvoorbeeld sprake van cognitieve problemen bij een heupfractuur waardoor iemand vergeet dat er sprake is van een breuk en wil opstaan. Hierdoor kan iemand niet revalideren binnen de Geriatrische Revalidatie Zorg, maar is een plek nodig waar extra aandacht is voor de combinatie van aandoeningen. 

De herstelgerichte behandeling start na een medische behandeling, bijvoorbeeld bij:

  • CVA
  • Beperkingen van het bewegingsapparatuur zoals na een heupfractuur 
  • Algehele malaise
  • Verdere diagnostiek bij een vermoeden van dementie

Deze vorm van revalidatie wordt, afhankelijk van de aanwezige problematiek, geboden in de locaties:

Bekijk hier ons filmpje van de GRZ:


Vergoedingen

Bekijk hier met welke zorgverzekeraars wij een contract hebben gesloten.

Heeft de informatie op deze pagina u geholpen?

Helpt u ons? Met uw reactie gaan we graag aan de slag. Zo verbeteren we onze website en helpen we u online nog beter. Uw reactie is anoniem. Heeft u een vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice: 0900 - 699 0 699


Waardeert u ons?

Zorgkaart Nederland Horeca Service Meandergroep