Michelle vond haar mooiste baan binnen MeanderGroep

Michelle Rieke-Balota is wijkverpleegkundige plus in Brunssum. De afgelopen jaren creëerde zij haar mooiste baan binnen Meander. En dat gunt ze ook anderen. In dit artikel vertelt ze over haar reis binnen de organisatie en hoe zij anderen aanspoort ook bij Meander te komen werken.

“Mijn enthousiasme over Meander deel ik graag met anderen”

Na het volgen van een opleiding Toerisme, merkte Michelle dat ze meer wilde. Ze besloot de MBO-opleiding Verpleegkunde te volgen binnen de psychiatrie. Michelle: “Hoewel ik de doelgroep erg uitdagend vond, was het voor mij als 17-jarige toch nog iets te heftig. Omdat ik de opleiding wel graag wilde afmaken, solliciteerde ik bij Meander. Hier mocht ik mijn opleiding afmaken binnen de thuiszorg in Brunssum.” Een perfecte match voor Michelle: “Ik ben zeker een teamplayer, maar ga ook graag zelfstandig op pad en vind het heerlijk om bij mensen thuis te mogen komen.”

De gok wagen

Haar toenmalige zichtbare schakel (inmiddels: wijkverpleegkundige plus) zag meer in Michelle. “Zij spoorde me aan om door te leren. Zelf zag ik dat helemaal niet zitten: ‘Ik, een HBO-opleiding? Dat gaat ‘m nooit worden’.” In de tussentijd bleef Michelle zich ontwikkelen en kreeg ze steeds meer verantwoordelijkheden. Zo werd ze planner, indiceerder en nam ze deel aan verschillende projecten. Michelle: “Na lang overtuigd te moeten worden, waagde ik de gok en begon ik aan de HBO-opleiding Verpleegkunde. En wat bleek? Waar je normaal 3 tot 4 jaar over de opleiding doet, haalde ik hem in 2,5 jaar!”

“Het is belangrijk dat we genoeg medewerkers hebben om de stijgende zorgvraag aan te kunnen”

Aan het einde van haar opleiding ging Michelle al aan de slag als zichtbare schakel. En dat beviel ontzettend goed: “Ik houd ervan om die spin in het web te zijn; te zorgen dat alles goed loopt binnen het team, er een goede sfeer heerst en dat iedereen zich veilig voelt.” Of ze nog dromen heeft? Zeker, maar voorlopig is ze tevreden in haar rol. Michelle: “Ik heb een jong gezin en op dit moment een hele goede werk-privébalans gevonden. Wellicht zou ik in de toekomst de managementopleiding willen volgen, maar voor nu vind ik het nog te leuk om ook zelf de wijk in te gaan. De afgelopen jaren hebben mij echt een zelfvertrouwenboost gegeven. Toen ik 10 jaar geleden in de thuiszorg begon, geloofde ik niet in mezelf, maar nu wel. Mede dankzij Meander, die mij deze kansen geboden heeft.”

Collega’s aandragen

En die kansen gunt ze ook anderen. Michelle lacht: “Ja, ik heb de afgelopen jaren al menig collega binnengebracht; van thuishulp tot verpleegkundige en zelfs manager! Weet je, als ik iemand spreek die een baan zoekt en potentie zie, dan leg ik uit wat wij binnen onze organisatie kunnen bieden. Ik vind Meander gewoon een hele fijne werkgever en voel me er erg prettig als medewerker. En zelfs toen ik me niet prettig voelde, stond er een Meander coach voor me klaar, waar ik direct mee aan de slag kon.”

“Natuurlijk is het ook leuk om de bonus te krijgen en dat is zeker een fijn zakcentje. Maar dat is niet de reden dat ik dit doe. Het is gewoon belangrijk dat we genoeg medewerkers hebben om de stijgende zorgvraag aan te kunnen. Als wijkverpleegkundige plus merk ik de arbeidsmarktkrapte als geen ander, waardoor we soms geen zorg kunnen aannemen. Daar maak ik me best zorgen over. Mijn enthousiasme over Meander deel ik dan ook graag met anderen en ik spoor al mijn collega’s aan dit ook te doen!”MENS magazine

Bekijk hier het nieuwe lifestyle magazine van Meander!

Waardeert u ons?

Zorgkaart Nederland Horeca Service Meandergroep