Petra Dassen-Housen, burgermeester van Gemeente Kerkrade, liep de KWIEK beweegroute mee

Donderdag 13 januari j.l. liep Petra Dassen-Housen, burgermeester van Gemeente Kerkrade, de KWIEK beweegroute mee als 'wandelmaatje' van de klanten van Dagcentrum Prima Vista, gelegen in Hambos zorg- en revalidatiecentrum.


Zij is daarmee het eerste wandelmaatje dat met hun is meegelopen. Wandelmaatjes zijn voor deze doelgroep enorm waardevol om regelmatig gebruik te kunnen maken van de beweegroute en daarmee ook het sociale contact te kunnen bevorderen.
De KWIEK beweegroute is een wandel- en beweegroute, die gebruik maakt van het straatmeubilair in de buurt. Het doel is het verbeteren van de vitaliteit en de zelfredzaamheid om zolang mogelijk op een verantwoorde manier thuis te kunnen blijven wonen. 
Mensen met visuele beperkingen en/of gebruik van een rolstoel hebben vaak individuele begeleiding nodig om de beweegroute te kunnen lopen. Door doelgroepen met elkaar in contact te brengen, waarin mensen zich betrokken voelen bij hun omgeving, gaan ontmoetingen makkelijker ontstaan en worden wandelmaatjes spontaan geboren.

Wilt u meer weten over het dagcentrum Prima Vista, bekijk dan hier de pagina.

Waardeert u ons?

Zorgkaart Nederland Horeca Service Meandergroep