Fysiotherapeuten Meander bieden professionele nabehandeling voor ex-coronapatiënten

Fysiotherapeuten Meander bieden professionele nabehandeling voor ex-coronapatiënten.

Klachten na coronavirus

Veel mensen die besmet zijn geraakt met het coronavirus blijven hier lange tijd klachten van ondervinden. Ze hebben bijvoorbeeld last van littekenweefsel in de longen, oftewel COLD (Corona Obstructive Lung Disease). Maar ook andere klachten belemmeren het dagelijkse functioneren, zoals verlies van spiermassa, spierkrampen, hoofdpijn, duizeligheid, evenwichtsstoornissen en orgaan falen. Binnen MeanderGroep hebben 7 fysiotherapeuten recent de scholingen “Beweegprogramma’s bij COPD deel 2” en “Fysiotherapie bij COVID-19” doorlopen, waardoor zij bevoegd zijn om deze klanten passend te kunnen behandelen en begeleiden voor een sneller herstel. 

Begeleiding

Krachttraining, werken aan de conditie, coördinatie en het evenwicht en het oefenen met een verlengde uitademing. Het zijn allemaal aspecten die in de begeleiding voorbij komen. Fysiotherapeut Bert Heuts heeft al diverse mensen, waaronder ook eigen collega’s,  begeleid in hun herstel na corona. “Meer dan bij welke longziekte ook zie je het geringe zuurstofgehalte in het bloed. Mensen die corona hebben gehad hebben te maken met een langdurige beperkte belastbaarheid. Een goede begeleiding is dan ook essentieel, dat geldt zeker ook voor de mensen die thuis hersteld zijn en nooit enige vorm van begeleiding hebben gehad.”

Mentale klachten

Naast de lichamelijke klachten spelen ook andere zaken mee. Bert: “Alles wordt nog verergerd wanneer sprake was van een IC-opname waarbij ook de psychische klachten (Post Intensive Care Syndrome) niet moeten worden onderschat. In dat geval kunnen wij schakelen met onze collega psychologen, maar ook kan het dat iemand ernstig ondergewicht heeft. Het heeft dan voor mij als fysiotherapeut geen zin om krachttraining voor te stellen, want eerst moet het gewicht op orde. Dan schakelen we met de diëtistes binnen onze organisatie. Dat is onze kracht: we hebben al deze disciplines in huis, van ergotherapie tot logopedie, dieetadvies en psychologie. Want corona heeft impact op heel veel fronten.” 

Meander Paramedische Dienst

Een afspraak met de fysiotherapie van Meander Paramedische Dienst kan op een van de locaties binnen MeanderGroep of eventueel aan huis. Overdag en in de avonduren ( locatie d'r Pool). Deze vorm van ondersteuning wordt het eerste half jaar (met een maximum van 50 behandelingen) uit de basisverzekering vergoed. Een afspraak maken kan via het secretariaat Paramedische Dienst: T: 045 546 74 80  

Voor meer over fysiotherapie bij Meander bekijk hier de algemene pagina.

PS; de foto is genomen voor de corona periode. De heer op deze foto heeft geen corona gehad.

Meander Paramedische Dienst


Waardeert u ons?

Zorgkaart Nederland Horeca Service Meandergroep