“De naam De Vlinderhof straalt de warmte uit die we bieden”

Juni 2018 heropende het hospice in Kerkrade zijn deuren onder een nieuwe naam: Hospice De Vlinderhof Kerkrade. “Nu laten we duidelijk zien waar we voor staan”, vertelt manager Helma Gramsma. “Een vlinder symboliseert de kortstondigheid van het leven, dit vanwege zijn teerheid en korte levensduur. Een wegvliegende vlinder wordt over het algemeen beschouwd als een bevrijdend symbool.” 

Mensen kunnen in De Vlinderhof de laatste fase van hun leven een warm onderkomen hebben, maar ook een tijdelijk verblijf is mogelijk, bijvoorbeeld om de mantelzorg te ontlasten. De sfeer is huiselijk en het hospice is omringd door een mooi stukje natuur en een  dierenverblijf, waardoor buiten genieten ook tot de mogelijkheden behoort. De medische behandeling wordt verzorgd door een specialist ouderengeneeskunde die tevens kaderarts palliatieve zorg is, eventueel in samenwerking met de eigen huisarts van de gast. Tevens kan er een beroep gedaan worden op andere professionele disciplines . Zo’n brede achterban aan specialisten is vrij uniek voor een hospice.

Familieleden van gasten zijn 24 uur per dag welkom. Het professionele team van Meander-collega’s wordt ondersteund door een groot aantal vrijwilligers. Mede door hun inbreng is het mogelijk echt individuele aandacht te hebben voor de gasten. Een wandeling, een lekkere maaltijd, een goed gesprek: alles is mogelijk. Vrijwilliger Giel Roukens vertelt wat het werk in het hospice zo bijzonder maakt. "Bij het betreden van Hospice De Vlinderhof stap je in een andere wereld. Iedereen is erop gericht om de gast en ook zijn naasten in de laatste levensfase met aandacht en liefde te omarmen. Dit maakt het werk in het hospice De Vlinderhof zo bijzonder."

Heeft de informatie op deze pagina u geholpen?

Helpt u ons? Met uw reactie gaan we graag aan de slag. Zo verbeteren we onze website en helpen we u online nog beter. Uw reactie is anoniem. Heeft u een vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice: 0900 - 699 0 699


Ook interessant voor u

Waardeert u ons?

Zorgkaart Nederland Horeca Service Meandergroep