Meander Wonen verhuurt circa 500 senioren- / aanleunwoningen in Kerkrade, Landgraaf en Bocholtz. Prettig, comfortabel en zelfstandig wonen, met de zekerheid van zorg als dat nodig is. Dat is waar wij voor staan.

Wat is een senioren- / aanleunwoning?

Een senioren- /aanleunwoning is een gelijkvloerse woning die vooral geschikt is voor bewoners die zorg nodig hebben maar toch zelfstandig willen wonen. De woningen zijn ruim en goed toegankelijk en geschikt voor bewoners die afhankelijk zijn van een rollator of rolstoel. De badkamer in deze woningen is ruim en passend ingericht voor minder mobile bewoners. Senioren- / aanleunwoningen grenzen aan een wijkzorgcentra, waardoor de bewoners gemakkelijk gebruik kunnen maken van de voorzieningen daar, zoals een restaurant, het activiteitenaanbod, ruimtehuur e.d.

Om in aanmerking te komen voor een van de aanleunwoningen, wordt u bezocht door de sociaal consulent van Meander Wonen. Deze brengt uw persoonlijke situatie in kaart en bekijkt of u in aanmerking komt voor een van de senioren- /aanleunwoningen. U kunt zich inschrijven door een inschrijfformulier in te vullen. Dit kunt u krijgen via de klantenservice van MeanderGroep Zuid-Limburg 0900-699 0 699. Zodra wij dit retour ontvangen hebben, zal de sociaal consulent van Meander Wonen contact met u opnemen voor het maken van een afspraak.   

Ondersteuning

In al deze woningen zijn er mogelijkheden voor personenalarmering, waarmee u in geval van nood 24 uur per dag eenvoudig en snel hulp kunt inroepen. 

Thuiszorgmedewerkers moeten dan toegang tot de woning krijgen; ook als de bewoner zelf niet goed in staat is de deur te openen. Om veiligheidsredenen heeft Meander besloten om niet meer te werken met sleutelkluisjes. Een elektronische deurcilinder biedt een veilige en gemakkelijke toegang tot de woning. De elektronische deurcilinder kan heel eenvoudig en snel aan bijna alle bestaande voordeuren en sloten worden toegevoegd. De voordeur kan dan alleen worden geopend met een kunststof ‘sleutel’ die voor het slot gehouden wordt (een ‘tag’). Deze tag is speciaal geprogrammeerd voor de betreffende voordeur. Dit is de meest veilige oplossing voor toegangsbeheer. De Salto deurcilinder voldoet aan de daarvoor geldende keurmerken waaronder (Stichting Kwaliteit Gevelbouw) SKG ***® (3 SKG sterren: extra zwaar inbraakwerend). 

Meer informatie leest u in de folder Salto deurcilinder.

Overzicht senioren- / aanleunwoningen en folders

Hieronder kunt u naar de locatiepagina's van de senioren-aanleunwoningen en de folder inclusief de plattegronden downloaden.


Heeft de informatie op deze pagina u geholpen?

Helpt u ons? Met uw reactie gaan we graag aan de slag. Zo verbeteren we onze website en helpen we u online nog beter. Uw reactie is anoniem. Heeft u een vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice: 0900 - 699 0 699


Waardeert u ons?

Zorgkaart Nederland Horeca Service Meandergroep