Soms lukt het niet om zelfstandig aan een betaalde baan te komen. Maar met de juiste begeleiding en ondersteuning, is er wél een mogelijkheid. Meander biedt deze kans door middel van het aanbieden van werkervaringsplekken met intensieve begeleiding.

Zo zijn er een aantal functies binnen de organisatie vastgelegd waarbij het mogelijk is om zonder werkervaring of zorgdiploma een werkervaringsplek te volgen, zoals facilitair medewerker, zorgassistent, Hulp bij het Huishouden en medewerker Horeca Service. Ben je in het bezit van een zorgdiploma? Dan is het ook mogelijk om een werkervaringsplek te volgens als Helpende, Verzorgende (IG) of Verpleegkundige.

Wanneer kom ik in aanmerking voor een werkervaringsplek?

De werkervaringsplekken worden aangeboden aan mensen die kennis willen maken met werken in de zorg. Mensen die het niet lukt zelfstandig een baan te vinden en/of een grote afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Dit kan omdat:

  • je een lange tijd niet meer hebt deelgenomen aan het arbeidsproces.
  • je ziek bent en een ZW-uitkering ontvangt en/of gedeeltelijk arbeidsongeschikt bent en een WIA-(of WAO/WGA)uitkering ontvangt.
  • je een Wajong-uitkering ontvangt.
  • je bij een werkplek alleen met de juiste begeleiding en ondersteuning in je kracht staat.

Er kunnen verschillende redenen zijn, waarom een werkervaringstraject passend zou kunnen zijn; iedereen verdient een kans!

Interesse?
Klik hier om onze folder te lezen met meer informatie.
Bekijk ook onze video aan de rechterkant van deze pagina.

Contact
Ben je op zoek of begeleid je iemand naar een werkervaringsplek? Of heb je andere vragen?
Neem dan contact op met Beau Mertens, Coördinator Social Return: beaumertens@mgzl.nl

Social Return
Als inclusieve werkgever draagt MeanderGroep bij aan maatschappelijke waarde en zijn wij een afspiegeling van de samenleving. We bieden werkgelegenheid in de regio, waardoor onze samenwerking met gemeenten wordt versterkt. We maken gebruik van het potentieel van de hele arbeidsmarkt, door werving van alle doelgroepen. Dat we daarmee ook invulling geven aan de landelijke Banenafspraak en Social Return On Investment is mooi meegenomen.

Heeft de informatie op deze pagina u geholpen?

Helpt u ons? Met uw reactie gaan we graag aan de slag. Zo verbeteren we onze website en helpen we u online nog beter. Uw reactie is anoniem. Heeft u een vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice: 0900 - 699 0 699


Waardeert u ons?

Zorgkaart Nederland Horeca Service Meandergroep