Vrijwilligers: een belangrijke schakel binnen de zorg

Vrijwilligers zijn in in onze maatschappij niet meer weg te denken en dus ook niet in de zorg. Als MeanderGroep Zuid-Limburg staan wij garant voor de zorg die de klant nodig heeft. De vrijwilligers bieden echter ondersteuning voor extra aandacht en zijn vaak actief in het uitvoeren van allerlei activiteiten. Ook bij Meander zijn wij blij dat we al op vele vrijwilligers een beroep mogen doen. Maar er zijn nog altijd vrijwilligers welkom die een paar uurtjes in de week persoonlijke aandacht willen besteden aan onze klanten.

De taken die een vrijwilliger kan doen, zijn zeer uiteenlopend. We gaan natuurlijk graag uit van de mogelijkheden en interesses van iedere vrijwilliger, want als je ergens goed in bent en het leuk vindt te doen, blijf je enthousiast. Aansluiten bij gerichte vragen van de locaties kan natuurlijk ook. Een keer meelopen en ervaren of de mogelijke werkzaamheden bij u als vrijwilliger passen, is natuurlijk altijd mogelijk. We kijken graag samen met een potentiƫle vrijwilliger naar mogelijkheden en wensen!

Natuurlijk is vrijwilligerswerk vrijwillig maar niet vrijblijvend. We gaan een samenwerking aan. Er worden afspraken gemaakt, verwachtingen uitgesproken en van beide kanten wordt verwacht dat men zich hieraan houdt. Als vrijwilliger heeft u rechten, waar MeanderGroep zich aan dient te houden. Als vrijwilliger heeft u recht op reiskostenvergoeding (daadwerkelijk gemaakte kosten), op basis van openbaar vervoer. Daarnaast bent u verzekerd tijdens het werk (ongevallen en WA), ontvangt het personeelsblad, wordt u regelmatig uitgenodigd voor bijeenkomsten en hebben we een attentieregeling die ook geldt voor vrijwilligers.

Interesse? 

We hopen natuurlijk dat we uw interesse gewekt hebben en zouden het erg leuk vinden om met u een afspraak te maken en met u kennis te maken.  Dan kunnen we uw mogelijkheden en wensen als mogelijk nieuwe vrijwilliger bespreken. Dus schroom niet en neem bij interesse contact op met onze klantenservice 0900 699 0 699 of stuur een mail naar: vrijwilligerswerk@mgzl.nl

Bekijk hier het filmpje van het vrijwilligerswerk: 


Heeft de informatie op deze pagina u geholpen?

Helpt u ons? Met uw reactie gaan we graag aan de slag. Zo verbeteren we onze website en helpen we u online nog beter. Uw reactie is anoniem. Heeft u een vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice: 0900 - 699 0 699


Waardeert u ons?

Zorgkaart Nederland Horeca Service Meandergroep