Mijn begeleiders zijn super en ik heb hele leuke collega’s

Sherin Sawan is therapie-assistent

In het land waar ze geboren werd, was de nu 36-jarige Sherin Sawan gymdocent. Tegenwoordig werkt ze als therapie-assistent bij de fysiotherapeuten van MeanderGroep. Verspreid over de week is ze te vinden in wijkzorgcentrum Dokter Calshof en De Dormig in Landgraaf. 

In deze woonlocatie begon Sherin haar carrière als vrijwilliger; ze werd carrier zoals dat zo mooi heet. In die rol brengen vrijwilligers bewoners naar de fysiotherapeut en halen hen daar ook weer op. 

Sherin was blij dat ze destijds als vrijwilliger aan de slag kon. Na een vlucht met haar familie uit Syrië via Turkije en Griekenland, kwam ze in 2013 naar Nederland. Hier verbleef ze enige tijd in diverse opvangcentra. Uiteindelijk werd Landgraaf haar nieuwe thuis. Met haar inburgeringsdiploma en Nederlandse nationaliteit op zak, kreeg ze onder andere begeleiding bij het vinden van vrijwilligerswerk. En zo kwam ze bij MeanderGroep terecht. “Heel fijn” vond ze dat. Al snel viel haar achtergrond als gymdocent de fysiotherapeuten op. “Ze haalde mensen niet alleen op, maar zette hen bijvoorbeeld ook op de fiets. Of ze ging een stukje met hen lopen”, vertelt fysiotherapeut Bert Heuts. Dat beviel zowel Sherin als de fysiotherapeuten heel goed. Zij zetten zich in om voor Sherin een baan als therapie-assistent te creëren en drie jaar geleden lukte dat.

“Mijn begeleiders zijn super en ik heb hele leuke collega’s”

“Het is fijn werk”, vertelt Sherin. “Ik haal mensen op en oefen met hen, bijvoorbeeld op de fiets, de loopband of achter de rollator. En ik maak warmtepakkingen voor mensen met pijnklachten.” Bert Heuts knikt. “Wij geven haar aanwijzingen en vervolgens gaat zij zelfstandig aan het werk. Dat kan ze prima. Bovendien is Sherin een hele prettige persoon.” Sherin lacht. “Mijn begeleiders zijn super en ik heb hele leuke collega’s. Mijn familie vindt het ook leuk wat ik doe. Ik hoop dat ik in de toekomst nog meer uren kan werken als therapie-assistent.”

Waardeert u ons?

Zorgkaart Nederland Horeca Service Meandergroep