Wijkverpleegkundigen in samenwerking met Zuyderland Medisch Centrum

In het Zuyderland Medisch Centrum locatie Heerlen zijn wijkverpleegkundigen werkzaam om de overgang van het ziekenhuis naar de thuissituatie zo soepel mogelijk te laten verlopen. Daarvoor kunnen zij vóór, tijdens en na uw ziekenhuisopname contact met u hebben.

Contact vóór opname

Na een bezoek aan de polikliniek of een onderzoek voorafgaande aan een operatie zoals een knie-, heup- of oogoperatie kunnen de transitieverpleegkundigen informatie en/of advies geven met betrekking tot zorg thuis.

Contact tijdens opname

Op verzoek van de specialist, huisarts, afdelings(wijk) verpleegkundige, familie, kunnen de transitieverpleegkundigen kennis komen maken in het ziekenhuis, op de afdeling. Zij kunnen informatie en advies geven over de zorg, hulpmiddelen of aanpassingen die na een ziekenhuisopname thuis nodig zijn. Een aantal zaken kunnen zij ook voor u regelen, zoals o.a.:

  • uitleenartikelen zoals rollator, looprek, krukken, postoel, hoog/laag bed
  • wijkverpleging / verpleging ( b.v. wondzorg/stomazorg/injecteren/toedienen sondevoeding; verwisselen van blaaskatheter; infuuszorg in samenwerking met Meander Team High care)
  • palliatieve zorg, zoals terminale thuiszorg in de laatste levensfase; inzetten nachtzorg; pijnbestrijding; begeleiding en consultatie door gespecialiseerde palliatief consulenten.

Een optimale nazorg

Eenmaal thuis zal de door u gekozen thuiszorgorganisatie contact opnemen. In overleg met u wordt de zorgvraag besproken en de indicatie gesteld. De transitieverpleegkundigen zorgen voor een goede afstemming met de thuiszorg en de verpleegafdeling. Ook bij andere zorgvragen helpen zij u graag verder.

Bereikbaarheid

Maandag t/m vrijdag van 9.00-16.30 uur. Tel: 06 43 83 66 30 E: care&cure@mgzl.nl

Heeft de informatie op deze pagina u geholpen?

Helpt u ons? Met uw reactie gaan we graag aan de slag. Zo verbeteren we onze website en helpen we u online nog beter. Uw reactie is anoniem. Heeft u een vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice: 0900 - 699 0 699


Waardeert u ons?

Zorgkaart Nederland Horeca Service Meandergroep