Boegbeeld

Thea is het boegbeeld van Meander Hulp Thuis. Haar naam staat voor: Toegewijd; Hulpvaardig; Eigen kracht; Aandacht. Want dat is precies wat thuishulpen van Meander Hulp Thuis klanten bieden. Zij doorbreken vaak eenzaamheid en hebben een luisterend oor. Het is dus veel meer dan het zorgen voor een schoon huis. Zij stimuleren hun klanten om sommige huishoudelijke klusjes nog zelf te doen, als ze dat kunnen. Zij hebben ook een signaleringsfunctie. De thuishulpen van Meander zijn vaak de eerste hulp die in huis komt en zien het wanneer dingen niet meer lukken. Als ze denken dat iemand meer ondersteuning nodig heeft, kunnen ze altijd contact opnemen met hun manager, maar ook met de casemanager dementie of de zichtbare schakel van Meander Thuiszorg.

Hulp bij het huishouden

Hulp bij het huishouden in uw vertrouwde omgeving

De dagelijks terugkerende huishoudelijke werkzaamheden kunnen soms een last zijn. Als u zelf niet of slechts beperkt deze taken kunt uitvoeren, moet u in eerste instantie een beroep doen op uw huisgenoten of andere familieleden. Als dit niet mogelijk is, kan Meander Hulp Thuis u ondersteuning bieden in de hulp bij het huishouden. Deze hulp kan bestaan uit bijvoorbeeld het schoonhouden van uw woning, wassen of strijken. We bepalen samen met u op welke dag(en) er hulp komt en wat hij of zij doet. Een zorg minder!

Voorwaarden

Om gebruik te maken van hulp bij het huishouden heeft u via de gemeente waar u woont een indicatie nodig. 

Kosten

De kosten voor hulp bij het huishouden worden vergoed vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Wel betaalt u een eigen bijdrage, afhankelijk van het (gezamenlijke) inkomen en het aantal uren zorg per vier weken. De gemeente stelt de hoogte van de eigen bijdrage vast. Wilt u weten hoeveel de eigen bijdrage voor u persoonlijk is? Neem dan contact op met het CAK: 0800 1925 (gratis nummer) of kijk op cak-bz.

Bekijk hier ons filmpje: 

Hulp bij het huishouden

Heeft de informatie op deze pagina u geholpen?

Helpt u ons? Met uw reactie gaan we graag aan de slag. Zo verbeteren we onze website en helpen we u online nog beter. Uw reactie is anoniem. Heeft u een vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice: 0900 - 699 0 699