Hulp bij het huishouden

Hulp bij het huishouden in uw vertrouwde omgeving


De dagelijks terugkerende huishoudelijke werkzaamheden kunnen soms een last zijn. Als u zelf niet of slechts beperkt deze taken kunt uitvoeren, moet u in eerste instantie een beroep doen op uw huisgenoten of andere familieleden. Als dit niet mogelijk is, kan Meander Hulp Thuis u ondersteuning bieden in de hulp bij het huishouden. Deze hulp kan bestaan uit bijvoorbeeld het schoonhouden van uw woning, wassen of strijken. We bepalen samen met u op welke dag(en) er hulp komt en wat hij of zij doet. Een zorg minder!

Voorwaarden

Om gebruik te maken van hulp bij het huishouden heeft u via de gemeente waar u woont een indicatie nodig. Heeft u geen indicatie, maar zoekt u wel hulp in het huishouden? Dat kan voor u geregeld worden via Meander Homeservice. U kunt hier alvast de folder Meander Homeservice lezen.

Kosten

De kosten voor hulp bij het huishouden worden vergoed vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Wel betaalt u een eigen bijdrage, afhankelijk van het (gezamenlijke) inkomen en het aantal uren zorg per vier weken. De gemeente stelt de hoogte van de eigen bijdrage vast. Wilt u weten hoeveel de eigen bijdrage voor u persoonlijk is? Neem dan contact op met het CAK: 0800 1925 (gratis nummer) of kijk op cak-bz.

Folders

Hier kunt u onze folders downloaden:

Hulp bij het Huishouden

Zorgbemiddeling

Bekijk hier ons filmpje:  

Heeft de informatie op deze pagina u geholpen?

Helpt u ons? Met uw reactie gaan we graag aan de slag. Zo verbeteren we onze website en helpen we u online nog beter. Uw reactie is anoniem. Heeft u een vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice: 0900 - 699 0 699