Oscaruitreiking Meander Vrienden

Het was een groot spektakel vanmiddag in Wijkzorgcentrum Dokter Calshof; de rode loper lag uit, de bubbels stonden klaar en er was zelfs paparazzi! Niet voor niets, er vond namelijk een heuse Oscaruitreiking plaats.

'ne Supersjoene Daag

Binnen onze stichting Meander Vrienden maken we het door middel van '๐ง๐ž ๐’๐ฎ๐ฉ๐ž๐ซ๐ฌ๐ฃ๐จ๐ž๐ง๐ž ๐ƒ๐š๐š๐  mogelijk dat wensen van onze klanten en bewoners in vervulling kunnen gaan. 5 van deze wensen zijn de afgelopen maanden gefilmd door Koekoek Film. Zo bezocht een oud-voetballer bijvoorbeeld zijn geliefde club Roda JC en nam een andere bewoner na jaren weer eens plaats achter een drumstel: iets wat hij vroeger dagelijks deed.

Tijdens de Oscaruitreiking werden de films voor de eerste keer vertoond aan de 5 klanten en bewoners, hun familie en alle mensen die de wensen mogelijk hebben gemaakt.


Jack H.L. Jansen, bestuursvoorzitter van Meander, trapte af door te benadrukken hoe belangrijk het is om aandacht te houden voor het welbevinden van onze klanten en bewoners. De activiteiten van Meander Vrienden sluiten dan ook naadloos aan bij de Meander Benadering, waarbij we kijken naar de mens achter onze klant/bewoner. Wie was hij of zij vroeger en wat maakt(e) hem/haar blij? Aandacht voor de wensen die zij nog hebben is daar een mooi voorbeeld van.

Wethouder en loco-burgemeester Freed Janssen van de Gemeente Landgraaf was ook aanwezig om een Oscar uit te reiken: "Er zijn prachtige momenten vastgelegd van 5 mooie mensen die deze plek in de spotlights heel erg verdienen. Mijn dank aan Meander Vrienden voor het waardevolle werk dat zij verrichten."

Sprakeloos

En de hoofdrolspelers zelf? "Ik ben sprakeloos", riep mevrouw Huntjens, na het zien van haar uitgekomen wens. Zij bezocht onlangs het American Cemetery Margraten ter ere van Johnny, een Amerikaanse soldaat die zij vlak voor het einde van de oorlog ontmoette en die van harte welkom werd geheten bij haar ouders thuis, maar helaas niet terugkeerde van het front. De films werden met een lach en een traan bekeken en roerde iedereen.

Na het tonen van de laatste film ontvingen alle hoofdrolspelers een Oscar, want zoals presentator Patrick Hermanns al zei: "Er zijn hier alleen maar winnaars."

Jack Jansen nam ten slotte nog het woord om het afgetreden bestuur van Meander Vrienden, bestaande uit Nettie Paul-Ubachs en Sjef Tilmans te bedanken voor hun inzet. Het is nu aan het nieuwe bestuur, bestaande uit Tessa Schreibers, Angรจle van Kasteren en Marjo Pluijmaekers om het mooie werk van Meander Vrienden door te zetten.

Je bent nu vast nieuwsgierig geworden naar de 5 films. Wij zullen deze dan ook binnenkort gaan delen op onze kanalen.

Waardeert u ons?

Zorgkaart Nederland Horeca Service Meandergroep