Open Dag Hambos

Op zaterdag 3 maart zet Zorg- en Revalidatiecentrum Hambos, Kapellaan 2 in Kerkrade, van 11.00 tot 15.00 uur zijn deuren open voor het publiek. Iedereen is die dag welkom om een kijkje te nemen.  

Laat u informeren over de specialismen waarmee het Zorg- en Revalidatiecentrum Hambos bekend staat: van de geriatrische revalidatiezorg tot de speciale afdeling voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Ook presenteren we op deze dag het uitgebreide zorgaanbod van de MeanderGroep voor mensen met de ziekte van Parkinson. Verzorgenden en verpleegkundigen van de VVAR (Verpleegkundige en Verzorgenden Advies Raad) zijn aanwezig om te vertellen over hun werk en kunnen uw zorgvragen beantwoorden.

Meander Paramedische Dienst presenteert haar revalidatieaanbod. Een brede reeks aan revalidatiebehandelingen, zowel geriatrische revalidatiezorg als eerstelijns zorg: van psychologie en fysiotherapie tot medische zorg. Deze mogelijkheden worden in het zorg- en revalidatiecentrum geboden alsook in het tegenoverliggende fitnesscentrum D’r Pool. In de Meander Leren-bus, die voor het gebouw staat, kunt u uw bloeddruk laten meten.    

Tijdens de Open Dag vinden demonstraties plaats van de nieuwste ontwikkelingen in zorgtechnologie. Maak kennis met de braintrainer, ontdek de mogelijkheden van de Qwiek (een projector om zintuigen mee te prikkelen) en de robotbal Qbi. Of stap in een andere wereld door een virtual reality bril op te zetten. 

Werken bij Zorg- en Revalidatiecentrum Hambos of elders binnen MeanderGroep? Of u nu als vrijwilliger aan de slag wilt of als professional: tijdens de Open Dag kunt u informatie krijgen over de mogelijkheden. Er is een vrijwilligersloket aanwezig en Meander Werk staat er met een eigen stand. Ook studenten zijn van harte welkom!

Toe aan ontspanning? Maak dan kennis met ontspanningstherapie en geniet van live muziek. De Nederlandse musical- en stemactrice Ryan van den Akker zal ’s middags een optreden verzorgen. 

Eigenlijk is het bij Zorg- en Revalidatiecentrum Hambos elke dag Open Dag! Want onze deuren zijn dagelijks geopend, ook voor omwonenden en het winkelend publiek. Steeds meer zien we dat mensen van ‘buiten’ een hapje eten in onze brasserie Intermezzo of een kopje koffie drinken. En dat vinden we ontzettend leuk! We hopen met deze Open Dag die toegankelijkheid alleen nog maar te vergroten. Wij heten u van harte welkom!

Waardeert u ons?

Zorgkaart Nederland Horeca Service Meandergroep