Onthulling nieuwe naam Wonen met Zorg-locatie: Kerckrode

Met trots werd vandaag de officiële naam onthuld van de nieuwe Wonen met Zorg-locatie van MeanderGroep Zuid-Limburg in het centrum van Kerkrade. Vanaf nu wordt er niet meer gesproken over de 'nieuwe Vroenhof', maar zal het nieuwe thuis - speciaal voor ouderen met dementie en een lichamelijke en psychische kwetsbaarheid - voortaan bekendstaan als ‘Kerckrode’. Een zeer passende naam die refereert aan het ontstaan van Kerkrade, namelijk de plek van het 'gerooide' land waar destijds de 'kerk' het belangrijkste gebouw was.

Om te komen tot een nieuwe locatienaam werd enige tijd geleden een oproep gedaan richting medewerkers, vrijwilligers, bewoners en de cliëntenraad van Vroenhof om mee te denken. Uit alle inzendingen kwam de ingezonden naam van 𝗥𝗼𝗯𝗶𝗻 𝗟𝗼𝗰𝗵𝘁𝗺𝗮𝗻 (zorgmedewerker) unaniem als winnaar uit de bus.

Robin legt uit: "𝘐𝘬 𝘣𝘦𝘯 𝘴𝘱𝘦𝘤𝘪𝘢𝘢𝘭 𝘯𝘢𝘢𝘳 𝘥𝘦 𝘣𝘪𝘣𝘭𝘪𝘰𝘵𝘩𝘦𝘦𝘬 𝘨𝘦𝘨𝘢𝘢𝘯 𝘦𝘯 𝘩𝘦𝘣 𝘮𝘦 𝘷𝘦𝘳𝘥𝘪𝘦𝘱𝘵 𝘪𝘯 𝘥𝘦 𝘨𝘦𝘴𝘤𝘩𝘪𝘦𝘥𝘦𝘯𝘪𝘴 𝘷𝘢𝘯 𝘒𝘦𝘳𝘬𝘳𝘢𝘥𝘦. 𝘐𝘬 𝘷𝘪𝘯𝘥 𝘩𝘦𝘵 𝘴𝘶𝘱𝘦𝘳 𝘭𝘦𝘶𝘬 𝘥𝘢𝘵 𝘥𝘦𝘻𝘦 𝘯𝘢𝘢𝘮 𝘪𝘦𝘥𝘦𝘳𝘦𝘦𝘯 𝘻𝘰 𝘢𝘢𝘯𝘴𝘱𝘳𝘢𝘬 𝘦𝘯 𝘦𝘤𝘩𝘵 𝘪𝘯 𝘷𝘦𝘳𝘣𝘪𝘯𝘥𝘪𝘯𝘨 𝘴𝘵𝘢𝘢𝘵 𝘮𝘦𝘵 𝘥𝘦 𝘩𝘪𝘴𝘵𝘰𝘳𝘪𝘦 𝘷𝘢𝘯 𝘥𝘦𝘻𝘦 𝘮𝘰𝘰𝘪𝘦 𝘴𝘵𝘢𝘥".

De onthulling werd feestelijk gevierd in aanwezigheid van bewoners, medewerkers, vrijwilligers, leden van de cliëntenraad, de Raad van Bestuur, directeuren, management en andere betrokkenen bij dit fantastische project. Uiteraard onder het genot van muziek, lekker eten en een presentatie met sfeerbeelden van Kerckrode. De sfeer zat er goed in, er werd zelfs een polonaise gedaan. Bekijk de foto's hieronder.

De reactie van enkele bewoners: '𝘗𝘳𝘢𝘤𝘩𝘵𝘪𝘨𝘦 𝘴𝘫𝘶𝘯𝘯𝘦 𝘯𝘢𝘢𝘮, 𝘦𝘨 𝘸𝘰𝘦𝘳!'. Het was echt een heerlijke middag samen.

Met het bereiken van deze mijlpaal kijken we langzaam al uit naar de mijlpalen die nog gaan volgen, zoals de oplevering van het gebouw en uiteindelijk de verhuizing.

𝗞𝗲𝗿𝗰𝗸𝗿𝗼𝗱𝗲: 𝗲𝗲𝗻 𝗽𝗹𝗲𝗸 𝘄𝗮𝗮𝗿 𝘇𝗼𝗿𝗴 𝗲𝗻 𝘄𝗲𝗹𝗯𝗲𝘃𝗶𝗻𝗱𝗲𝗻 𝘀𝗮𝗺𝗲𝗻𝗸𝗼𝗺𝗲𝗻 𝗲𝗻 𝘄𝗮𝗮𝗿 𝗯𝗲𝘄𝗼𝗻𝗲𝗿𝘀 𝘇𝗶𝗰𝗵 𝘁𝗵𝘂𝗶𝘀 𝘃𝗼𝗲𝗹𝗲𝗻

Middenin het bruisende hart van het nieuwe Vie-project in Kerkrade, wordt het beddenhuisgedeelte van het voormalige ziekenhuis getransformeerd tot een warme en comfortabele woonplek voor onze bewoners. Bij MeanderGroep draait alles om het 'empoweren' van onze bewoners. We zijn dan ook verheugd dat deze locatie perfect aansluit bij onze missie en visie 'Leid je eigen leven, zo thuis mogelijk'. De woonplek biedt ruimte voor ongeveer 76 bewoners. De transformatie is begin 2023 gestart. We kijken vol verwachting uit naar de uiteindelijke opening.

 

Nieuwsgierig naar extra informatie? Ontdek hier onze overige nieuwsberichten.

Waardeert u ons?

Zorgkaart Nederland Horeca Service Meandergroep