Met Meander naar 'Dag Mama'; Dementie in Theater

Ter afsluiting van het ‘jaar’ van de Hulp bij het Huishouden werden alle collega’s van Meander uitgenodigd voor de theatervoorstelling ‘Dag Mama’ in Parkstad Limburg Theaters. Onder hen waren de 1500 thuishulpen die met het bezoek aan de theatervoorstelling hun scholing ‘Het is hier Schoon Genoeg’ afrondden. Maar ook de collega’s vanuit Verzorging en Verpleging, de diverse locaties, vrijwilligers en medewerkers van kantoor kregen de kans om de leerzame voorstelling bij te wonen.

Een hoop nieuwe inzichten

Afgelopen maandag vonden de eerste twee voorstellingen plaats in het theater in Kerkrade en de dag erna nog eens twee in Heerlen. Het theatergezelschap geeft een indringende kijk in het leven van een moeder op leeftijd met dementie. Hoe de ziekte niet alleen haar ontwricht, maar ook haar omgeving. Dat beeld wordt geschetst met indringende gesprekken, passende muziek en een vleugje humor. “Ik heb een hoop nieuwe inzichten gekregen” sprak een medewerkster na afloop. “Wat mooi dat ik hier bij mocht zijn. Ik heb de nodige traantjes gepinkt.” Een collega vult aan: “ik dacht dat ik veel wist met betrekking tot dit onderwerp, maar dit zijn echt waardevolle tips die je gelijk in de praktijk kunt toepassen.”

De zorg mensgerichter maken

Hoe maak je de zorg mensgerichter was de rode draad in het verhaal. Een onderwerp dat naadloos aansluit op de sociale benadering dementie, die wij de Meander benadering noemen. Het geeft weer hoe wij naar welbevinden, ondersteuning en de zorg kijken. Altijd vanuit het perspectief van onze klanten en bewoners.

Waardeert u ons?

Zorgkaart Nederland Horeca Service Meandergroep