MeanderGroep ontvangt als eerste organisatie in de ouderenzorg rating van FITCH

MeanderGroep Zuid-Limburg is de eerste organisatie in de ouderenzorg die een FITCH-rating heeft ontvangen. Vanaf 18 januari heeft MeanderGroep een AA- rating met stabiele toekomstverwachting. De AA- rating van Meander is slechts 4 posities lager dan de Nederlandse Staat.

“Deze rating bevestigt het vertrouwen in een gezonde financiële toekomst op basis van de business case die wij samen met onze stakeholders hebben ontwikkeld”, aldus Michael Ehlen, lid Raad van Bestuur. “Alle investeringen die wij doen hebben uiteraard als einddoel om de levenskwaliteit van mensen, in ons geval veelal ouderen, naar een hoger niveau te brengen. We zijn dan ook trots dat we dit samen hebben weten te bereiken.” 

Dennis Welters stafdirecteur Meander: “Vanwege de omvang van ons investeringsprogramma hebben we ervoor gekozen om de mogelijkheden voor financiering en bijbehorende afspraken breed te onderzoeken. Uit onderzoek en gesprekken bleek dat een rating een waardevolle toevoeging is voor een financieringstraject. De rating geeft Meander een extra onafhankelijk label als stabiele en betrouwbare partner met als voordeel een bredere toegang tot financiering tegen mogelijk gunstigere voorwaarden.” 

EY Montesquieu heeft MeanderGroep ondersteund bij het opstellen van haar financiële business case en het ratingproces. “Met deze rating wordt het belang van de ouderenzorg in Nederland onderstreept. De verankering van de zorg voor ouderen in onze samenleving draagt bij aan een stabiele kasstroom. Voor ouderenzorginstellingen in Nederland is dit een positief bericht”, aldus Michael Ehlen. 

Fitch Ratings is een Amerikaanse kredietbeoordelaar en behoort met Moody's en Standard & Poor's tot de belangrijkste internationale spelers.

Waardeert u ons?

Zorgkaart Nederland Horeca Service Meandergroep