MeanderGroep heeft interesse in Hoeve Overhuizen in Bocholtz

Meander heeft besloten Zorgcentrum Bocholtz aan de Schoolstraat niet te verbouwen. Deze beslissing is genomen na grondige beraadslagingen en onderzoek van alle scenario’s. Het blijkt dat in de afgelopen 2 jaren de prijzen voor een dergelijk bouwproject explosief zijn gestegen (in 2018 met 19%). Dit maakte het noodzakelijk dat Meander op zoek ging naar een meer betaalbaar alternatief. Er is een optie genomen op de aankoop van Hoeve Overhuizen in Bocholtz, voormalig zorghotel en thans eigendom van Rabobank. Deze boodschap hebben clusterdirecteur Monique Hermans en raad van bestuursvoorzitter Jack Jansen deze week verteld aan medewerkers van Bocholtz en familieleden van bewoners.

Wij zijn ons ervan bewust dat het opnieuw aanpassen van de plannen voor de huidige bewoners, hun familieleden, de betrokken medewerkers en andere belanghebbenden voor enige onrust zorgt maar zijn ervan overtuigd dat de oplossing die nu voorligt voor alle partijen voordelen biedt. In Hoeve Overhuizen ziet Meander mogelijkheden voor kleinschalige woonvormen voor mensen met dementie dankzij de ruime locatie en natuurlijke omgeving. Omdat het pand in het verleden is verbouwd tot Zorghotel, zal de verbouwing naar verwachting binnen een tot twee jaar gerealiseerd kunnen worden. Tot die tijd kunnen de bewoners in Pieterstaete, op het terrein van Verpleeghuis Lückerheide, blijven wonen waar ze reeds zijn gehuisvest. 

Het oude zorgcentrum in Bocholtz wordt inmiddels verhuurd als anti-kraak. Deze tijdelijke huurders weten dat de huur ieder moment kan worden opgezegd.

Waardeert u ons?

Zorgkaart Nederland Horeca Service Meandergroep