MeanderGroep bekroond met landelijke status Regionaal Expertise Centrum Korsakov

We hebben fantastisch nieuws! 

Op 08.06 zijn we officieel bekroond met de landelijke status van Regionaal Expertise Centrum Korsakov voor de provincie Limburg. 

Omdat we al ruim 30 jaar een koploperspositie hebben in de regio op zowel het vlak van zorg en behandeling van mensen met het syndroom van Korsakov, als de kennisdeling over dit syndroom, is dit een geweldige erkenning voor ons als organisatie en met name ook het gedreven team die erachter zit in Luckerheide. Met het verkrijgen van deze status gaan wij de samenwerking en kennisdeling met andere organisaties in de provincie verder uitbouwen en daarmee de kwaliteit van zorg in Limburg verbeteren.

Een grote chapeau voor alle medewerkers die zich dag in dag uit inzetten voor mensen met het syndroom van Korsakov en in het bijzonder voor het team dat dit erkenningstraject succesvol heeft opgepakt en uitgevoerd. Wist je trouwens dat wij vollédig voldeden aan alle tien criteria? Dat zegt genoeg over onze expertise en drive toch?!

* Het syndroom van Korsakov ontstaat door een ernstig vitamine B1 tekort, meestal door ernstige en langdurige alcoholverslaving in combinatie met slechte voedingsgewoonten. Hierdoor kunnen bepaalde gedeelten van de hersenen worden aangetast, waardoor iemand geheugen-, inprentings-, en oordeelsstoornissen krijgt. Het gevolg hiervan kan zijn dat mensen op den duur niet meer zelfstandig kunnen wonen.

Meer weten? Klik hier > https://korsakovkenniscentrum.nl

Waardeert u ons?

Zorgkaart Nederland Horeca Service Meandergroep