KWIEK beweegroute Hoog Anstel in gebruik genomen

Op 12 mei hebben Marc Hamers, clusterdirecteur Wonen met Zorg MeanderGroep en wethouders Jo Schlangen en Jo Paas de tweede KWIEK beweegroute in Kerkrade officieel in gebruik genomen bij Hoog Anstel.

Op 12 mei hebben Marc Hamers, directeur MeanderGroep en wethouders Jo Schlangen en Jo Paas de tweede KWIEK beweegroute in Kerkrade officieel in gebruik genomen bij Hoog Anstel.

Wat is een KWIEK beweegroute?
KWIEK is een wandel- en beweegroute, die gebruik maakt van het straatmeubilair in de buurt. Volg de route en train je balans, kracht en uithoudingsvermogen. Dat is niet alleen leuk om te doen, maar ook goed voor je lichaam en geest. De route bestaat uit een lus van 800 meter.

Hoe herken ik de KWIEK beweegroute?
De route is aangegeven met oranje-witte pijltjes op de stoepen. Op de route vind je speciale tegels met opdrachten. De start en finish bevindt zich bij de entree van het wijkzorgcentrum Hoog Anstel (Hoog Anstel 1, Kerkrade). Daar staat een informatiebord met een overzicht van de route.

Bekijk de route op de plattegrond.

Voor wie is de KWIEK beweegroute bedoeld?
De route is allereerst bedoeld voor de bewoners en bezoekers van Hoog Anstel. Maar nu de route er eenmaal is, kan iedereen hier gebruik van maken.

Hoe is de route ontstaan?
Medewerkers van MeanderGroep hebben initiatief genomen en het gezondheids- en vitaliteitsproject Vie heeft subsidie gegeven. Gemeente Kerkrade heeft geholpen met het ontwerp en de aanleg van de route.

Vragen of opmerkingen
Voor vragen en/of opmerkingen over de KWIEK beweegroute kun je contact opnemen met de gemeente Kerkrade, op werkdagen te bereiken via telefoonnummer 14045. Je kunt ook mailen naar gemeentehuis@kerkrade.nl.

Waardeert u ons?

Zorgkaart Nederland Horeca Service Meandergroep