Jack Jansen nieuwe bestuursvoorzitter MeanderGroep

De Raad van Toezicht van MeanderGroep Zuid-Limburg heeft drs. Jack Jansen benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur van MeanderGroep Zuid-Limburg. Zijn benoeming gaat in per 1 februari 2019.

Met Jack Jansen (57) krijgt MeanderGroep opnieuw een ervaren en kundig bestuursvoorzitter met een zorginhoudelijke achtergrond. Hij begon zijn carrière als verpleegkundige en heeft zowel in de ziekenhuiswereld als binnen de Verpleeg- en Verzorgingshuizen & Thuiszorg (VVT) ruime ervaring opgedaan als zorgbestuurder. 

Jack Jansen is momenteel bestuurder van Van Neynsel, een organisatie voor wonen, zorg en welzijn voor ouderen in Den Bosch. Over zijn komende overstap naar MeanderGroep zegt hij: "Ik ben blij met mijn benoeming. Ik kijk uit naar een fijne samenwerking. Het is een eer te kunnen bijdragen aan de continue verbetering van de zorg, aan de versterking van het welbevinden van cliënten en de arbeidsvreugde van mijn nieuwe collega’s. Mijn eerste indruk van MeanderGroep, de ondernemingsraad, de cliëntenraad en directie is heel positief.” 

De Raad van Toezicht van MeanderGroep is blij met de benoeming van Jack Jansen. "Wij waren op zoek naar een betrokken bestuurder met een zorginhoudelijk en innovatief profiel”, zegt prof. dr. Jan Hamers (voorzitter Raad van Toezicht). "Jack Jansen is een bestuurder die ervoor kan zorgen dat MeanderGroep een koplopersrol blijft vervullen in de vernieuwing van de zorg voor onze cliënten en hun naasten. Maar ook grote betrokkenheid heeft bij de creatieve invulling van het vele werk dat onze medewerkers elke dag opnieuw verrichten.” Hamers laat weten dat de Raad van Toezicht grote waarde hecht aan goede samenwerking tussen alle geledingen. "Net als wij zijn onze directeuren, de ondernemingsraad en de cliëntenraad ervan overtuigd dat de Jack Jansen de juiste persoon is om de rol van bestuursvoorzitter te vervullen.” 

Om Jack Jansen de gelegenheid te geven zijn werkzaamheden bij zijn huidige werkgever in goede orde af te ronden, begint hij 1 februari aanstaande. In elk geval tot die tijd blijft de reeds eerder aangestelde Jack Thiadens actief als interim bestuurder.

Waardeert u ons?

Zorgkaart Nederland Horeca Service Meandergroep