Hambos genomineerd voor beste leerbedrijf 2024!

Leerbedrijf Hambos van MeanderGroep Zuid-Limburg is één van de tien genomineerden leerbedrijven voor mbo-studenten in de sector zorg, welzijn en sport. Op dinsdag 20 februari 2024 maakte de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) dit bekend.

Mbo-studenten volgen het praktijkgedeelte van hun opleiding bij een door SBB erkend leerbedrijf. Erkende leerbedrijven zijn een schoolvoorbeeld voor de branche. Door studenten te helpen opleiden, leveren zij een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap.

Het begeleiden van studenten met officiële erkenning van het SBB gebeurt binnen de Hambos al sinds 2005. In 2014 is een officiële leerafdeling opgericht, die in de loop der jaren is uitgegroeid tot het Leerbedrijf van dit moment. Manager George Penders is heel vereerd met de nominatie: “De verschillende teams in de Hambos werken elke dag opnieuw om leren en ontwikkelen zo goed mogelijk neer te zetten. Dat doen ze niet alleen in hun eigen team, maar ook over de verschillende afdelingen heen. Wij geloven erin dat als je elke dag bezig bent met leren en ontwikkelen, de kwaliteit van zorg ook elke dag beter wordt. Dat doen we door bewoners, medewerkers en studenten evenwaardig te maken. Zo hebben we een cultuur gecreëerd waarin leren en ontwikkelen centraal staan. Deze nominatie is een erkenning voor wat we tot nu toe met elkaar hebben bereikt, en daar zijn we trots op!”

Met de verkiezing van het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider van Nederland vragen het ministerie van OCW en SBB aandacht voor de 250.000 erkende leerbedrijven en ruim 300.000 praktijkopleiders voor de mbo-studenten. Met stageplekken en leerbanen nemen zij een aanzienlijk deel van de opleidingstijd van de 500.000 mbo-studenten voor hun rekening.

Waardeert u ons?

Zorgkaart Nederland Horeca Service Meandergroep