Fiets naar je werkdag

'Onze' Marga heeft een voorbeeldrol binnen MeanderGroep en zeker niet alleen als het om fietsen gaat!

Marga (59) uit Heerlen fietst élke dag, door weer en wind, vanuit haar eigen woonplaats naar al haar klanten die ze bezoekt voor het geven van zorg aan huis. Al ruim 42 jaar staat haar carrière in het teken van zorgverlening, maar haar functie in de thuiszorg als IG verzorgende (IG = individuele zorg) vindt ze ge-wél-dig.

Wat zo leuk is aan de Thuiszorg bij Meander?

"Als je in een ziekenhuis werkt, behandel je een patiënt en ga je weer naar de volgende en zie je hem als het goed is niet meer terug. In de thuiszorg bouw je net echt een langdurige en warme vertrouwensband op met de mensen die je verzorgt. Het gaat daarbij niet alleen om de zorg, maar juist het algehele fysieke en psychische welbevinden van iemand. Zo maak ik bijvoorbeeld ook een ommetje met mijn klanten, of maak ik tijd om een kopje koffie te drinken. Hiermee stimuleer je niet alleen beweging, maar ga je ook een stukje eenzaamheid tegen en dát geeft zoveel voldoening! Mijn baan biedt veel flexibiliteit en je moet ook echt wel stevig en zelfstandig in je schoenen staan, want je weet nooit in welke situatie je de bewoner achter de voordeur aantreft."

Eén brok energie!

Prachtig, want Marga straalt ook echt van de energie. En die energie is niet alleen te danken aan haar fantastische werk, maar ook haar vitale levensstijl. Naast haar vaste fietstocht tijdens haar werk, sport ze in haar vrije tijd ook nog 3 keer per week op de hometrainer, gaat ze wandelen, zwemmen én gaat ze op fietsvakantie. "Ik neem in de flats waar ik werk trouwens ook nooit de lift", voegt ze toe.

De leerlingen en stagiaires die ze begeleidt moeten er ook aan geloven. Niet op de elektrische fiets - wat de jeugd al vaak gewend is - maar gewoon op een normale fiets met drie versnellingen. Tina (29) is leerling-verpleegkundige en gaat vaak met Marga op pad. Ook zij is nu niet anders gewend en vindt het bovenal super praktisch. Geen parkeerproblemen, lekker buiten en vlot op de plekken waar je moet zijn.

Dit keer stoppen we bij een meneer (87) die - vaste prik - Marga al van de rotonde ziet aan komen sjeezen. "Een carrière als wielrenster is aan haar voorbij gegaan", lacht hij. Hun band is sterk. Marga: "Ik ken hem nog van vroeger als bloemist in het ziekenhuis. Mooi dat je elkaar nu hier - in zijn thuis - weer tegenkomt".

Mijn tijd voor vitaliteit!

Zo'n intrinsieke fitte levensstijl als die van Marga is niet voor iedereen zo vanzelfsprekend. Echter, met de juiste stimulans is MeanderGroep ervan overtuigd een grotere groep  medewerkers te motiveren om te werken aan hun fysieke en mentale gezondheid, oftewel hun #eigenkracht. Zo is de 'Meander Vitaal' het afgelopen jaar druk bezig geweest met het programma 'Mijn tijd voor Vitaliteit' waaraan zo'n 500 collega's als proef deelnamen. Nu is het tijd om vitaliteit als thema binnen heel Meander uit te rollen. Voor de komende maanden staat een inspirerend programma op de planning met als eerste thema: BEWEGEN. Denk hierbij aan de implementatie van de 'Meander-Ommetjes'-app, het 'Start to run' programma en de 'Meander Wandel Driedaagse'. 

Goed voorbeeld doet volgen, dus dank aan Marga voor het zijn van één van onze vitale ambassadeurs op deze speciale 'Fiets naar je werk-dag'!

Waardeert u ons?

Zorgkaart Nederland Horeca Service Meandergroep