'Eigen Regie & Eigen Kracht: aandacht voor welbevinden' in Hoeve Overhuizen

Tijdens de Slimme Zorg Estafette staat innovatie in zorg, welzijn en preventie landelijk centraal. In het kader daarvan organiseert MeanderGroep het evenement 'Eigen Regie & Eigen Kracht: aandacht voor welbevinden'. Hierin nemen wij u mee in hoe wij eigen regie en eigen kracht stimuleren, zodat onze klanten en bewoners een actief en betekenisvol leven kunnen leiden. Door middel van uitdagende workshops en een rondleiding door onze prachtige locatie Hoeve Overhuizen.

Interesse? Klik dan hier om u gratis aan te melden. Bekijk het programma onder de foto.

Het evenement bestaat uit 3 onderdelen die elk een uur duren. U kunt zich alleen aanmelden voor het gehele evenement, maar het spreekt voor zich dat u de vrijheid heeft slechts één van de drie onderdelen bij te wonen:

1) Workshop: Zélf als het kan (13.00 - 14.00 u)
Workshopleider: dr. Silke Metzelthin, Academische Werkplaats Ouderenzorg-Limburg
‘Oude mensen willen vooral lekker rusten. Het liefst zitten ze in hun luie stoel voor de televisie met een dekentje over hun benen. Ze vinden het heerlijk om alles uit handen te geven en een uitgesproken mening hebben ze al lang niet meer.’ Maar is dit wel zo? MeanderGroep Zuid-Limburg beoogt de eigen regie en eigen kracht van hun klanten en bewoners te simuleren, zodat ze een actief en betekenisvol leven kunnen leiden. Dit uitgangspunt staat ook centraal in het internationale gedachtegoed van reablement: ‘mensen helpen zichzelf (weer) te helpen’. De bezoekers van deze workshop gaan met elkaar in gesprek wat reablement kan betekenen voor de Nederlandse ouderenzorg.

2) Tour D'Hoeve Overhuizen (14.00 - 15.00 u)
U krijgt een rondleiding door Hoeve Overhuizen, waarbij u wordt meegenomen in de manier waarop uitvoering wordt gegeven aan zorg en ondersteuning vanuit de herijkte zorgvisie van MeanderGroep. In deze zorgvisie ligt de focus op welbevinden, activeren en stimuleren. De mooie buitenruimte van deze prachtige Hoeve biedt vele mogelijkheden voor het behouden van de eigen kracht van de bewoners.

3) Workshop: De kracht van (sociale) innovatie (15.00 - 16.00 u)

Bij MeanderGroep wordt veel aandacht besteedt aan innovatie. In deze workshop nemen we u mee in wat MeanderGroep zoal aan innovatie doet, wat dit specifiek inhoudt op Hoeve Overhuizen en bestaat de mogelijkheid kennis te maken met enkele mooie innovaties.

Waardeert u ons?

Zorgkaart Nederland Horeca Service Meandergroep