Eerste duofiets bij Meander

Vandaag heeft Wijkzorgcentrum en Wijkpunt Dokter Calshof in Landgraaf een duofiets in ontvangst mogen nemen. Binnen de MeanderGroep is dit het eerste exemplaar.

De duofiets, waarin je met twee personen naast elkaar zit, is op maat gemaakt en heeft trapondersteuning. Zonder al te veel inspanning kan men zo van de omgeving genieten. “Wij vinden belangrijk om iedereen te stimuleren om meer te bewegen. Eigen kracht is daarbij het motto” legt William Charlier uit. Hij is dagbestedingscoach bij Wijkzorgcentrum Dokter Calshof en initiatiefnemer van de aanschaf van de duofiets, een wens die spontaan bij collega’s naar voren kwam. “Deze fiets is ideaal voor bewoners van ons wijkzorgcentrum en voor mensen uit de wijk die deelnemen aan de activiteiten hier. Met deze fiets kunnen wij heel wat kilometers afleggen. Er zal veel gebruik van gemaakt worden. Inwoners van Landgraaf zien ons vast en zeker binnenkort op de duofiets langskomen.”
De aanschaf van de duofiets is mogelijk dankzij diverse sponsoren: Buurtparticipatie Landgraaf, Brandhof Bikes, Meander Vrienden en Wijkzorgcentrum Dokter Calshof zelf. 

Na inzegening door pastoor Jongen maakten de heer Horbach, bewoner van Wijkzorgcentrum Dokter Calshof, en William Charlier een eerste rondje op de duofiets.

Waardeert u ons?

Zorgkaart Nederland Horeca Service Meandergroep