E-health week bij Meander

Van 22 tot en met 26 januari toont MeanderGroep Zuid-Limburg op diverse locaties nieuwe technieken in de zorg voor ouderen.

Meander gelooft in innovatie. Door in de zorg slimme techniek te gebruikenkunnen ouderen en chronisch zieken langer zelfstandig blijven. Bij Meander Thuiszorg is ervaring opgedaanmet een beeldbel app (een veilige videoverbinding en berichtenservice op Tablet en PC)en met medicatiebegeleiding op afstand (Medido). In de verpleeghuizen zet Meander steeds vaker robotica in, bijvoorbeeld een robotzeehond als communicatiemiddel bij mensen met dementie. Ook worden nieuwe technieken ingezet in het activiteitenaanbod, onder andere om bewoners meer te laten bewegen of om het geheugen te trainen. Zo ontstaat een vorm van ‘blended care’ , een combinatie van persoonlijk contact en digitale techniek in de zorg. De ervaringen hiermeezijn erg positief. Het is geen verschraling maar een ‘verslimming’ van de zorg.

Het programma van de E-Health week bij Meander

 • 22 januari 13.00 - 15.00 uur, Groepswoningen, Schoolstraat 30 Bocholtz
  Robotica in de zorg met diverse demonstraties
 • 22 januari 13.00 - 15.00 uur, GZC D’n Dippo, Klein Haasdal 4, Schimmert
  Marktkraam met diverse innovaties
 • 24 januari 13.30 - 16.00 uur, De Dormig, Op de Heugden 100, Landgraaf
  Innovatie in het activiteitenaanbod met diverse demonstraties
 • 25 januari 11.00 - 13.00 uur, Markieshuis, Markiesstraat 5, Heerlen
  Presentatie en demonstratie diverse innovaties. Ook te volgen via livestream op de Facebookpagina van Meander.
 • 25 januari 13.30 - 15.30 uur, Wijkpunt MIJN, Pr.Hendriklaan 376 Brunssum
  Marktkraam met diverse innovaties
 • 26 januari 14.00 - 16.00 uur, Wijkpunt, Peter Schunckstraat 340a, Heerlen
  Presentatie en demonstratie diverse innovaties

Alle activiteiten zijn vrij toegankelijk . Vooraf aanmelden is niet nodig. Tijdens de e-healthweek  geeft MeanderGroep de cliënten een centrale positie: want zij vormen uiteindelijk de doelgroep waar e-health zo waardevol voor kan zijn. Om deze focus kracht bij te zetten mogen we als organisatie het Patients Included logo voeren.

Deze activiteiten zijn onderdeel van een landelijke e-healthweek van 20 t/m 26 januari, waar 250 partners meer dan 100 activiteiten door het hele land organiseren. De e-healthweek wordt georganiseerd en ondersteund door het platform voor de informatie samenleving (ECP) en het ministerie van VWS. Kijk voor meer info op ehealthweek.nl

Waardeert u ons?

Zorgkaart Nederland Horeca Service Meandergroep