Column van collega Sylvia Brull in V&VN Magazine

Sylvia Brull is verzorgende IG binnen Expertisecentrum Lückerheide en prijkte onlangs op de cover van het V&VN Magazine, waarvoor ze een column heeft geschreven over hoe zij de coronacrisis beleeft:

“Het was mijn grootste angst om besmet te raken en het coronavirus mee naar huis – of juist mee naar het werk – te nemen. Net toen ik dacht dat we er waren, op het moment dat de besmettingen dit voorjaar flink begonnen te dalen, ging het alsnog mis. Niet ik, maar mijn partner raakte besmet en werd ernstig ziek. Op de dag dat hij werd opgenomen, overleed zijn moeder die in hetzelfde ziekenhuis lag met corona. Vlak voordat hij naar zijn afdeling ging, konden we naar haar toe om afscheid te nemen. Het was vreselijk. Mijn partner is inmiddels weer thuis, maar deze periode heeft er enorm ingehakt. Ik slaap slecht, ben heel emotioneel en heb meer last van migraine. Ook heb ik paniekaanvallen gehad, heel angstaanjagend. Na zes weken ben ik langzaam weer aan het werk gegaan. 

Vanuit de organisatie word ik gesteund. Mijn manager toont veel begrip en moedigt aan dat ik rustig opbouw. Dat voelt fijn. Net als de gesprekken die ik heb met mijn coach. Ze vroeg laatst: ‘Waar wil je naartoe?’ Dat weet ik nog niet precies. Het liefst wil ik mijn oude leven terug. Als ik denk aan herstel, denk ik aan rust. Gewoon mijn diensten werken, zonder allerlei nevenactiviteiten zoals scholingen. Dat geldt ook voor veel van mijn collega’s. We hebben afgelopen anderhalf jaar veel steun gehad aan elkaar, bijvoorbeeld toen rond kerst het coronavirus rondging in het verpleeghuis en veel bewoners besmet raakten. Deze zomer hopen we bij te kunnen komen. Thuis, want het merendeel laat een reis naar het buitenland nog achterwege. Ik ook, dat komt volgend jaar wel weer.”

Bron: V&VN Magazine

Waardeert u ons?

Zorgkaart Nederland Horeca Service Meandergroep