BNG leent 80 miljoen uit ter realisatie van zorgvisie MeanderGoep Zuid-Limburg.

Kerkrade - MeanderGroep sluit een lening van 80 miljoen af bij BNG Bank om haar zorgvisie ‘Leid je eigen leven’ te kunnen ondersteunen.

Het bedrag wordt besteed aan o.a. bouwtrajecten in de komende 6 jaar en de inzet van technologie en benodigde transitie van de infrastructuur. De ondertekening vond plaats bij wijkzorgcentrum Firenschat: één van de locaties die de komende tijd grondig wordt verbouwd. 

Zorginstellingen moeten blijvend investeren om de kwaliteit van zorg in stand te houden en te kunnen voldoen aan de toenemende en zwaardere zorgvraag. Met de zorgvisie ‘Leid je eigen leven’ stelt MeanderGroep mensen in staat zelf de regie te houden, ook als dat door lichamelijke of mentale beperkingen lastiger wordt. Bij voorkeur zelfstandig thuis, of als het niet anders kan in een van de huizen of aanleunwoningen. Michael Ehlen, bestuurslid MeanderGroep vult aan: “Het is fijn om een partner te hebben die oog heeft voor onze kernfunctie. Alle investeringen hebben uiteraard als einddoel om de levenskwaliteit van ouderen naar een hoger niveau te brengen. Dat hoeven we niet aan elkaar uit te leggen.”

BNG Bank is op haar beurt een bank waar de maximale maatschappelijke impact boven de winst gaat. In dat opzicht sluit de bank goed aan bij de plannen van de zorgorganisatie. “We snappen waar Meander heen wilt” zegt ” Fred Reynaers, senior accountmanager BNG bank. “De problemen qua vergrijzing in deze regio zijn niet mis en dat vraagt om een gedegen en heldere toekomstvisie. Meander heeft die. Voor ons als bank is het alleen maar mooi dat we op deze manier ons steentje kunnen bijdragen.” 

Na een intensief traject met meerdere banken is de BNG Bank als beste naar voren gekomen op vrijwel alle onderdelen van de offerte. “Op deze manier hebben we de zekerheid dat we alle investeringen kunnen financieren”, aldus Dennis Welters, stafdirecteur Financiën. 

MeanderGroep Zuid-Limburg levert jaarlijks een bijdrage aan het welbevinden van zo’n 20.000 inwoners in Parkstad en omstreken. Van de aangeboden diensten op het gebied van preventie, welzijn, wonen, zorg en gemak kunnen inwoners van Parkstad hun hele leven gebruikmaken.
MeanderGroep had in 2020 een omzet van 240 miljoen.

Op de foto: (van links naar rechts)

Fred Reynaers, Rick Raaijmakers en Maarten Meijsen (BNG Bank),
Toine Graven en Jannick Offermanns, Msc. (Health Care & Public Debt Advisory EY Montesquieu).
Sander Vrusch, Concern Financial Controller, Dennis Welters, Stafdirecteur Financiën en Michael Ehlen, lid Raad van Bestuur (MeanderGroep)Waardeert u ons?

Zorgkaart Nederland Horeca Service Meandergroep