Bent u mantelzorger?

Bent u mantelzorger? Vertel dan uw verhaal!
Deze zomer doen programma Zorg Verandert en CNV Vakmensen onderzoek naar de persoonlijke ervaringen van mantelzorgers. Hoe gaat het zorgen voor een naaste en wat betekent het voor uw dagelijkse leven? 

Tot half september kunt u uw verhaal delen via het online Vertelpunt Mantelzorg. Uw ervaringen en die van andere mantelzorgers zijn van grote waarde. Ze bieden inzichten en maken mantelzorg beter zichtbaar!

Vertelpunt Mantelzorg; dé kans om uw ervaringen met mantelzorg te delen

Als mantelzorger bent u betrokken bij de zorg voor een naaste. U helpt omdat het u voldoening geeft of misschien vindt u die zorg wel vanzelfsprekend. Door de veranderingen in de samenleving is het voor steeds meer mensen realiteit om werk en mantelzorg te combineren. Meer zorg en ondersteuning zelf regelen heeft mogelijk invloed op uw persoonlijke en werkende leven. 

In samenwerking met CNV Vakmensen doet programma Zorg Verandert deze zomer onderzoek naar uw persoonlijke ervaringen die u als mantelzorger heeft in het dagelijks leven. Wat gaat er goed en wat gaat minder goed? Waar loopt u tegenaan en hoe gaat u daarmee om? Hoe reageert uw omgeving, uw werkgever en bij wie of waar vindt u steun? In dit vertelonderzoek staat úw persoonlijke verhaal centraal. Goede voorbeelden zijn van grote waarde; ze kunnen anderen inspireren en motiveren.

Deel veilig uw ervaringen in het Vertelpunt Mantelzorg

U kunt tot half september uw persoonlijke ervaringen delen. Uw ervaringen worden samen met die van vele andere mantelzorgers gebundeld en de resultaten worden in een rapport weergegeven. Programma Zorg Verandert en CNV Vakmensen staan open voor nieuwe inzichten. Deel daarom nu uw ervaringen en maak mantelzorg beter zichtbaar.
De persoonlijke gegevens die u deelt, worden uitsluitend gebruikt voor dit onderzoek. Na afloop van het onderzoeksproject worden uw gegevens verwijderd, in overeenstemming met de AVG privacywet.

De resultaten van het onderzoek ontvangen?

Als u het onderzoeksrapport wilt ontvangen, stuurt u een mailbericht naar zorgverandert@iederin.nl. Vermeld in de titel van uw mailbericht: Onderzoeksrapport Mantelzorg. U krijgt het toegankelijke en goed leesbare onderzoeksrapport in oktober toegestuurd. 

Zorg Verandert en CNV Vakmensen

Programma Zorg Verandert helpt mensen die zorg of ondersteuning nodig hebben met het vinden van passende oplossingen voor hun zorg- of ondersteuningsvragen. Zorg Verandert wordt sinds 2015 gefinancierd door het ministerie van VWS en heeft sindsdien honderden bijeenkomsten door het hele land georganiseerd voor zorgvragers en voor hun mantelzorgers. CNV Vakmensen is partner in het Vertelpunt Mantelzorg, omdat zij het belang van mantelzorg wil helpen benadrukken.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over Zorg Verandert, het vertelonderzoek of wilt u hulp bij het invullen van de vragenlijst? Mailt u dan uw vragen naar zorgverandert@iederin.nl of bel tijdens kantooruren met Liza Zeilstra 06 - 19 236 377.

Waardeert u ons?

Zorgkaart Nederland Horeca Service Meandergroep