Beëindiging samenwerking gemeente Heerlen met Heerlen STAND-BY!

De gemeente Heerlen beëindigt per 1 januari 2024 de samenwerking met Heerlen STAND-BY!. Dit besluit heeft ons op 14 november zeer verrast. Heerlen STAND-BY! is een samenwerkingsverband van een aantal zorg- en welzijnsorganisaties, waaronder MeanderGroep. Heerlen STAND-BY! biedt maatschappelijke ondersteuning aan alle inwoners van Heerlen, vanuit MeanderGroep valt de Gespecialiseerde Thuisbegeleiding en Praktische Begeleiding in Heerlen hieronder.

Wat is er gebeurd?

Afgelopen juni schreef de gemeente Heerlen een subsidietender uit voor de uitvoering van maatschappelijke ondersteuning in de gemeente Heerlen vanaf 1 januari 2024. Heerlen STAND-BY! heeft hierop ingeschreven. Na enkele weken uitstel heeft de gemeente Heerlen ons op 14 november jl. laten weten dat de subsidie niet aan Heerlen STAND-BY! wordt verleend, maar aan een andere organisatie; Incluzio.

Wat houdt dit in voor de betrokken medewerkers en klanten?

Welke gevolgen dit besluit precies voor de betrokken medewerkers en klanten heeft kunnen we op dit moment nog niet zeggen. We gaan de komende dagen gebruiken om de uitspraak van de gemeente te bestuderen en in gesprek te gaan met Incluzio. De betrokken medewerkers zijn per gebied geïnformeerd over het besluit.

Verantwoordelijkheid nemen voor klanten

Uiteraard stopt onze verantwoordelijkheid voor onze klanten en medewerkers binnen Heerlen STAND-BY! niet na dit besluit van de gemeente. We blijven onze klanten de ondersteuning bieden die ze van ons gewend zijn. Dat doen we ook ná 1 januari 2024. Dan start er een overgangsperiode van een half jaar waarin wij verantwoordelijk blijven voor de klanten. Hoe dit er in de praktijk precies uitziet weten we nu nog niet, maar ook dat wordt de komende periode uitgezocht. 


Nieuwsgierig naar extra informatie? Ontdek hier onze overige nieuwsberichten.

Waardeert u ons?

Zorgkaart Nederland Horeca Service Meandergroep