Afscheid Marij Schielke met geslaagd mini-symposium "KOM-PASSIE"

Marij Schielke, palliatief consulent, gaat met pensioen. Omdat Marij in haar functie enorm veel voor de palliatieve zorg in de thuissituatie heeft betekend en Meander de palliatieve zorg een heel warm hart toedraagt, werd er voor haar afscheid een mini-symposium georganiseerd: "KOM-PASSIE".

Tessa Schreibers, clusterdirecteur V&V, opende de middag met een woord van dank en lovende worden voor Marij; zo noemde Tessa haar een zeer deskundige, nuchtere collega, die altijd aandacht voor je heeft, 24 uur per dag aanstaat en door het vuur gaat voor haar klanten. Maar niet alleen voor klanten, ook voor hun naasten, de huisartsen en haar collega’s is Marij van ongelooflijke waarde. Zo brengt ze maar al te graag haar passie over op haar collega’s, waarmee ze ook jarenlang haar kennis heeft gedeeld.

Mirjam Willemsen, huisarts in Heerlen en zelf palliatief patiënt, toonde een compilatie van app-berichten die Marij door de jaren heen dagelijks naar haar heeft gestuurd. Het zijn app-berichten met gevoel. Ze noemde Marij een engel uit de hemel, maar benadrukte dat ook haar collega’s van enorme waarde zijn. Mirjam maakte een tour langs meerdere collega’s (huisarts, medewerkers ziekenhuis, longarts) die Marij allen op een liefdevolle en humoristische manier toespraken vanaf het scherm.

Mirjam vraagt ook aandacht voor de palliatieve zorg waarbij de klant te allen tijde de regie voert. Palliatieve zorg doe je niet alleen, maar echt met elkaar. En niet alles is planbaar.

En dan het interview door leidinggevende Guido Hendrix met Marij. Haar belangrijkste advies is ‘Blijf bij jezelf’. Met als lijfspreuk “Kom-passie en palliatieve zorg, een probleem is een uitdaging”.

Het symposium sloot af met een informeel afscheid. Namens Marij willen wij iedereen bedanken die aanwezig is geweest op deze bijzondere middag.

Waardeert u ons?

Zorgkaart Nederland Horeca Service Meandergroep