Aankoop Hoeve Overhuizen in afrondende fase

MeanderGroep Zuid-Limburg is met de Rabobank in de afrondende aankoopfase van Hoeve Overhuizen in Bocholtz.  Op woensdag 11 september jl. zijn de betrokkenen geïnformeerd over de laatste stand van zaken.

In het voormalige zorghotel brengt MeanderGroep kleinschalige woonvormen onder voor mensen met dementie. Er komen ongeveer 50 bewonerskamers. Op korte termijn wordt bepaald wat de beste indeling is voor de bewoners en hun familie.

Op dit moment vinden diverse bezoeken plaats aan zorgboerderijen in den lande, waarbij ook de Academische Werkplaats voor Ouderen aansluit. “Ook huisartsen denken met ons mee”, vertelt clusterdirecteur Monique Hermans. “We willen het buitengevoel zo optimaal mogelijk met binnen laten integreren. Deze locatie geeft door het weidse uitzicht een gevoel van vrijheid en de ruime binnenplaats stelt mensen in staat om zo actief mogelijk te kunnen leven.”   

Op korte termijn starten alle noodzakelijke voorbereidingen om de hoeve aan te passen aan haar nieuwe functie. Deze werkzaamheden zullen naar verwachting in de loop van 2020 afgerond zijn. Deze locatie gaat het voormalige Zorgcentrum Bocholtz aan de Schoolstraat vervangen. Bewoners zijn sinds enige tijd ondergebracht in Pieterstaete, op het terrein van Verpleeghuis Lückerheide, waar ze kunnen blijven tot de verbouwing gereed is.

Waardeert u ons?

Zorgkaart Nederland Horeca Service Meandergroep