Terug naar de pagina 'Coronavaccin'

Wat doet het coronavaccin nou eigenlijk? Waar beschermt het tegen, wat zijn de eventuele bijwerkingen en waarom zou ik me eigenlijk moeten laten vaccineren? Allemaal vragen die je jezelf kunt stellen. En dan vind je op social media en het internet ook nog een heleboel 'fake news' boordevol sensatie en onwaarheden.  

Met de informatie op deze pagina hopen we op de meeste vragen antwoord te kunnen geven en twijfels weg te nemen. 

Om een goed beeld te krijgen, is het goed om kennis te nemen van de volgende documenten:

Wie is wanneer aan de beurt?

  • Zorgmedewerkers binnen de clusters Verpleeghuizen & Wijkzorgcentra worden inmiddels al gevaccineerd;
  • Bewoners van verpleeghuizen en wijkzorgcentra binnen MeanderGroep worden ook al gevaccineerd;
  • Thuiszorgmedewerkers V&V en medewerkers van de HbH/GTB kunnen ook worden gevaccineerd.

Feiten en fabels over het coronavaccin

Het coronavaccin is er relatief snel gekomen, kan dat dan wel veilig zijn? Hoe zit het met de langetermijneffecten? En hoe moet je kijken naar de risico’s van zo’n vaccin? Professor Marjolein van Egmond (Amsterdam UMC) geeft op een duidelijke manier antwoord op al deze vragen.

Veelgestelde vragen

Er zijn en blijven veel vragen over vaccinatie, het vaccinatieproces en arbeidsvoorwaardelijke aspecten. 

Behoefte aan meer informatie? Het RIVM heeft veelgestelde vragen rondom het coronavaccin, per onderwerp, bij elkaar verzameld op coronavaccinatie.nl. Klik hieronder voor vragen over:

Wat zegt onze specialist Ouderengeneeskunde?

Guy Vijgen, Specialist Ouderengeneeskunde, vertelt in deze video waarom hij zich laat vaccineren en beantwoordt verschillende vragen rondom het coronavaccin. Daarnaast vertelt Hub Vossen, Senior Geestelijk Verzorger, meer over het Moreel Beraad, dat onlangs georganiseerd is om er achter te komen hoe onze zorgmedewerkers over het vaccineren denken.

Livestream over het vaccineren

Op dinsdag 12 januari vond er een livestream plaats waarin veel vragen over vaccineren werden beantwoord. Onze eigen specialist Ouderengeneeskunde Guy Vijgen, Senior Geestelijk Verzorger Hub Vossen en Jurriana Wijshoff, voorzitter VVAR, waren aanwezig om jullie vragen te beantwoorden. Bekijk de livestream hier terug:


Heeft de informatie op deze pagina u geholpen?

Helpt u ons? Met uw reactie gaan we graag aan de slag. Zo verbeteren we onze website en helpen we u online nog beter. Uw reactie is anoniem. Heeft u een vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice: 0900 - 699 0 699


Waardeert u ons?

Zorgkaart Nederland Horeca Service Meandergroep