Speciaal voor abonnees van Meander eXtra

Het is lente! 

De tijd dat we weer kunnen gaan genieten van een natuur die volop in bloei komt. Hét moment om de winterse kost in te ruilen voor heerlijk lichte lentemaaltijden.

De lente is bij uitstek geschikt om aan de aanbevolen 250 gram groenten per dag te komen. Dit seizoen heeft veel groentesoorten te bieden. Misschien zijn asperges wel de ultieme lentegroenten. Niet voor niets wordt deze delicatesse het “witte goud” genoemd. Je kunt elk jaar van april tot en met juni genieten van asperges.

Witte asperges groeien onder de grond. Hierdoor blijven ze wit van kleur, in tegenstelling tot de groene asperge, die kleurt groen omdat hij boven de grond groeit. Asperges ontspruiten in maart en in april steken de asperges hun kopjes boven de grond uit en zijn ze klaar om te worden geoogst. Dit is secuur werk want ze breken nogal snel. De smaak van asperges is zacht, mild en licht zoet. Ze hebben een kenmerkend aroma. Groene asperges zijn wat sterker van smaak.

Asperges zijn bovendien rijk aan vezels, vitamines, mineralen, calcium, zink en fosfor. Daarom staan asperges hoog in de lijst van “superfoods” en zijn ze een ware nummer één als ‘t op gebalanceerde voeding aankomt.

Lentemaaltijden

Bij de lente horen heerlijke maaltijden. De koks van apetito hebben 5 lichte lentemaaltijden gecomponeerd. Van malse kipmedaillons in een fijne tuinkruidensaus tot casselerrib met boontje en zoete aardappelpuree! Bekijk de online folder hier.

Trek gekregen? De maaltijden zijn van 22 maart t/m 4 juni verkrijgbaar en bestellen is eenvoudig. Op www.apetito-shop.nl ontdek je – naast deze lentespecialiteiten – het complete aanbod van maaltijden en bijgerechten. Natuurlijk is apetito ook telefonisch bereikbaar, via 0800 – 023 29 75 op werkdagen van 08:00 tot 18:00 uur(gratis).

Meander eXtra en apetito wensen je alvast smakelijk eten!


Heeft de informatie op deze pagina u geholpen?

Helpt u ons? Met uw reactie gaan we graag aan de slag. Zo verbeteren we onze website en helpen we u online nog beter. Uw reactie is anoniem. Heeft u een vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice: 0900 - 699 0 699