“Die blije gezichten geven me zoveel voldoening!”

De zorgassistenten: een nieuw gecreëerde functie die mogelijk is gemaakt dankzij het extra geld dat het ministerie van VWS ter beschikking heeft gesteld om de kwaliteit in de verpleeghuiszorg te verbeteren. Ze zorgen in de verpleeghuizen en wijkzorgcentra van Meander voor extra aandacht en gezelligheid. 

Zorgassistentes Deana Frings en Antoinette Godding zijn  vanaf dit jaar het vaste zorgteam in Wijkzorgcentrum Kapelhof komen ondersteunen. Een praatje maken met de bewoners, een spelletje doen, de krant voorlezen, en er vooral voor de mensen zijn….. Het behoort tot hun dagelijkse taken. “Ik ben echt een zorgtype” begint Deana haar verhaal. “Ik vind het fijn om iets voor anderen te kunnen betekenen. Dat is wat we hier volop doen. Kijken waar de bewoner behoefte aan heeft en daarop inspelen. Aandacht laat mensen groeien. We dwingen natuurlijk niemand, maar proberen wel mensen te enthousiasmeren. En je ziet dat ze nu steeds vaker aanschuiven.”

Antoinette werkte 10 jaar lang als thuishulp bij Meander maar dat werk werd haar lichamelijk te zwaar. In de functie van zorgassistent heeft ze een mooi alternatief gevonden. “Het contact dat je nu met mensen hebt is nog intenser. Foto’s en persoonlijke spulletjes op de kamer geven vaak al voldoende gespreksstof. Jolanda Smedt, verzorgende IG op de afdeling:. “Het is ongelooflijk wat de komst van zorgassistentes heeft gebracht. Ik zie zoveel blije gezichten. Zij bieden net die extra aandacht waaraan het ons soms door tijd ontbreekt. Het is echt een aanvulling voor iedereen!”  

Heeft de informatie op deze pagina u geholpen?

Helpt u ons? Met uw reactie gaan we graag aan de slag. Zo verbeteren we onze website en helpen we u online nog beter. Uw reactie is anoniem. Heeft u een vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice: 0900 - 699 0 699


Waardeert u ons?

Zorgkaart Nederland Horeca Service Meandergroep