Wassen zonder water: nu ook in de thuiszorg

Wassen zonder water is in ziekenhuizen en ook in wijkzorgcentra en verpleeghuizen binnen Meander al jaren heel gebruikelijk. Nu is een pilot gestart om deze methode ook in de thuiszorg toe te passen. En met succes. Honderd procent van de medewerkers geeft aan dat het minder fysieke belasting met zich meebrengt en 50 % van de klanten zegt door deze methode minder afhankelijk te zijn van de zorg. “Grote innovaties zitten vaak niet in de technologie”, zegt Bram Smeets, verpleegkundige en innovatieadviseur Thuiszorg binnen Meander.

De pilot leverde uitsluitend  positieve resultaten op. Wassen zonder water is hygiënischer, mensen voelen zich schoner, het is minder belastend voor de medewerkers en de huidconditie van klanten is verbeterd. Ook is deze methode milieuvriendelijker dan het gebruik van water met zeepsop. “Maar het belangrijkste is de beleving van klanten”, vertelt Bram. “Werd de traditionele manier van wassen nog beoordeeld met een 5,9; met Swash is dat gestegen naar een 9,1. Ook de gemiddelde huidconditie van klanten is ermee hoog gegaan. Maar tegelijk zijn er ook klanten die de voorkeur blijven geven aan de traditionele methode met water en een washandje. Dat kan uiteraard ook. De klant bepaalt!”

Heeft de informatie op deze pagina u geholpen?

Helpt u ons? Met uw reactie gaan we graag aan de slag. Zo verbeteren we onze website en helpen we u online nog beter. Uw reactie is anoniem. Heeft u een vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice: 0900 - 699 0 699


Waardeert u ons?

Zorgkaart Nederland Horeca Service Meandergroep