Vrijwilligerswerk houdt je jong!

Vrijwilligers zijn in onze maatschappij niet meer weg te denken en dus ook niet in de zorg. Bij MeanderGroep bieden vrijwilligers ondersteuning bij extra aandacht en zijn vaak actief in het uitvoeren van allerlei activiteiten. 

Je vrije tijd investeren in een ander? Dat is een heel goed idee, zeggen Kitty en Wiel te Poel en Agnes Selij. Want wie actief blijft, blijft jong. Vrijwilligerswerk is voor hen echt een manier van leven geworden. Het voelt goed om iets voor een ander te kunnen betekenen, klinkt het eensgezind. 

Nee, Agnes Selij is beslist niet stil gaan zitten na haar vervroegde pensioen in april vorig jaar. Ruim 42 jaar werkte ze meer dan fulltime in de zorg. Als verpleegkundige, maar ook als manager. Ze is blij dat ze nu niet meer achter de computer hoeft te zitten en het papierwerk gedaan is. Nu is Agnes Selij is wekelijks minstens tien uur actief als vrijwilliger in het team voor Kerkrade-centrum en het team Vrijwillige Palliatieve Thuiszorg van Ruggesteun. Het is dankbaar werk, vindt Agnes Selij. “Ik probeer altijd om nieuwe vrijwilligers te werven. Dat hoeft geen tien uur per week hoor. Er af en toe voor iemand zijn, dat is al meer dan genoeg.”

Vijftien jaar al werkt de 76-jarige Wiel te Poel als vrijwilliger in verpleeghuis Lückerheide in Kerkrade. “Ik was fotograaf in het Klinikum in Aken toen ik met pensioen ging. In het ziekenhuis probeerde ik wachtende, nerveuze mensen altijd gerust te stellen. Dat contact met mensen vond ik fijn, daar wilde ik na mijn pensioen graag iets mee doen.” Hij besloot zich aan te melden als vrijwilliger bij Verpleeghuis Lückerheide in Kerkrade, vijf minuten fietsen van huis. Ook zijn vrouw ging als vrijwilliger in de Lückerheide aan de slag. Het echtpaar behoort nu tot de vaste vrijwilligersgroep van de woongroepen Anjer en De Brem. Elke week zijn ze actief met de bewoners. Wat hen zo aanspreekt in het vrijwilligerswerk? Dat je mensen kunt laten genieten. Dus gaan ze hier zeker mee door. “Want”, zegt Wiel te Poel, “je kunt wel achter de geraniums gaan zitten, maar dan word je snel oud. Hier blijf je jong bij. Het is dankbaar werk.”

Heeft de informatie op deze pagina u geholpen?

Helpt u ons? Met uw reactie gaan we graag aan de slag. Zo verbeteren we onze website en helpen we u online nog beter. Uw reactie is anoniem. Heeft u een vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice: 0900 - 699 0 699


Waardeert u ons?

Zorgkaart Nederland Horeca Service Meandergroep